Timişoara: A doua lepădare a capitalei Banatului de socialism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: A doua lepădare a capitalei Banatului de socialism
Timişoara: A doua lepădare a capitalei Banatului de socialism

Timişoara a fost singurul oraş din ţară care acorda ajutoare la căldură. După şedinţa de Consiliu Local de ieri, ajutoarele nu se mai pot acorda.

Consiliul Local Timişoara a aprobat în urmă cu două luni scumpirea căldurii cu 15 % şi majorarea ajutoarelor cu acelaşi procent. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală a atacat în instanţă majorarea preţurilor la căldură, dar pentru că majorarea subvenţiilor era parte din aceeaşi hotărâre s-a anulat şi acordarea subvenţiilor de către primărie.

Un grup de consilieri a încercat să dreagă busuiocul şi a propus un proiect separat de majorare a ajutoarelor la căldură. Majoritatea din consiliu a considerat însă că nu se poate da o hotărâre identică unei hotărâri atacate deja în contencios şi anulate de drept. În actuala situaţie şi după hotărârile luate în consiliu nu va mai creşte preţul gigacaloriei, dar nu se vor mai acorda deloc nici ajutoarele.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara (FALT), Petru Olariu ar mai exista o soluţie de acordare a subvenţiilor la valoarea celor de anul trecut. „Se poate da o hotărâre prin care să se prelungească hotărârea de acordare a subvenţiilor care s-au dat şi anul trecut”, a spus Petru Olariu.

Urmăriţi astăzi pe timisoara.adevarul.ro reacţii la deciziile consilierilor, dar şi alte soluţii de acordare a subvenţiilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite