Timişoara: Un nou focar de gripă porcină a izbucnit în capitala Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara au spus că un tânăr de 25 de ani este supus tratamentului împotriva gripei noi şi că există un alt suspect izolat la domiciliu. Focarul de gripă porcină a reizbucnit la o săptămână după ce medicii au anunţat că pacienţii cunoscuţi sunt toţi trataţi.



După ce starea de sănătate a bolnavilor internaţi cu gripă porcină la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara s-a îmbunătăţit şi pacienţii au fost externaţi, un nou val de infestări a lovit oraşul de pe Bega. Un bărbat a fost depistat cu gripă nouă, ieri, după ce s-a prezentat cu simptome în faţa medicilor. Timişoreanul are 25 de ani şi, în urmă cu zece zile, s-a întors dintr-o călătorie din Franţa. „El a spus că a călătorit singur şi nu are cunoştinţă să fi stat în preajma unor persoane răcite”, a spus Melania Arion, medic în cadrul Direcţiei pentru Sănătate Publică Timiş. 

Izolat la domiciliu

Tânărul este izolat la domiciliu, chiar dacă boala i-a fost confirmată. „Stă acum acasă şi urmează indicaţiile şi tratamentul recomandat de medici”, a spus Melania Arion. Reprezentanţii DSP spun că pacienţii au posibilitatea să refuze internarea. „Dacă persoana în cauză solicită izolarea la domiciliu, semnează o declaraţie pe proprie răspundere şi are dreptul să stea izolat acasă”, a continuat Melania Arion. În timpul în care stau acasă, pacienţii sunt ţinuţi sub supraveghere epidemiologică continuă. Reprezentanţii DSP, medicii de familie şi medicii de la „Victor Babeş” verifică starea pacienţilor.

Copil reinternat

Dintre pacienţii care au fost internaţi cu gripă porcină la Spitalul de Boli Infecţioase, un singur băiat a fost reinternat, ieri, pentru că medicii trebuie să-i facă analize care să arate dacă este vindecat sau nu. „Un singur copil a fost reinternat pentru a i se preleva probe după zece zile, dar starea lui de sănătate este bună. Toţi ceilalţi au fost externaţi şi sunt izolaţi la domiciliu”, a confirmat Dorin Vancea, managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara. Băiatul va rămâne internat până la sosirea rezultatelor analizelor.

Citeşte cum a evoluat boala săptămâna aceasta în zona de Vest a ţării:

Miercuri, 11 noiembrie
Timişoara: Stocul de măşti antigripă porcină a fost epuizat

Hunedoara: Măsuri mai stricte după al treilea caz de gripă nouă
Oradea: Încă doi profesori de la Don Orione, cu simptome de gripă
Hunedoara: Al doilea caz de gripă porcină în judeţ
Arad: Gripa porcină a intrat în Școala Generală „Avram Iancu” 

Marţi, 10 noiembrie
Arad: Încă patru cazuri de gripă nouă confirmate la Arad
Oradea: Liceul Don Orione din Oradea a intrat în carantină
Hunedoara: O pensionară din Hunedoara are gripă porcină
Oradea: Bihorenii pot cumpăra și din satele maghiare vaccinul împotriva gripei porcine
Timişoara: Vaccinul unguresc antiporcină nu e recomandat de medicii timişoreni

Luni, 9 noiembrie
Arad: Gripa nouă a ajuns în băncile şcolilor arădene



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite