Timişoara: Topul Banatului la rata şomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Topul Banatului la rata şomajului
Timişoara: Topul Banatului la rata şomajului

Mii de angajaţi din Vestul ţării au rămas fără job în 2009, iar rata şomajului continuă să crească.

image



Hunedoara ocupă primul loc în clasamentul judeţelor cu cele mai mari rate ale şomajului. Aproape 20.000 de hunedoreni umplu rândurile şomerilor şi ridică valoarea ratei şomajului la 9,15 la sută.  Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, Vasile Iorgovan Velichi, presiunea pe bugetul judeţean de asistenţă socială a persoanelor rămase fără serviciu a crescut la cote de avarie.

Creşte numărul şomerilor
Caraş-Severin se situează pe locul doi în clasament, la mică distanţă de Hunedoara. Astfel, rata şomajului a ajuns în Caraş-Severin la 9 procente. Numărul şomerilor cărăşeni este de aproximativ 12.000 în acest moment, iar aproximativ 6.500 dintre ei primesc îndemnizaţie de şomaj. Locul trei în topul şomajului este ocupat de arădeni, care înregistrează o rată a şomajului de 5,7 la sută.
„Numărul şomerilor a crescut la 12.242 în luna iulie”, a declarat Mihaela Jude, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Arad. Ultimul loc în clasamentul şomajului din Banat este ocupat de judeţul Timiş, unde rata şomajului a ajuns la începutul lui septembrie la 3,78 la sută. Peste 12.000 de timişeni au rămas fără job şi sunt încadraţi ca şomeri, iar 1.300 dintre ei sunt absolvenţi de facultate. Numărul şomerilor va creşte în următoarele luni.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite