Timişoara: Capitala Banatului a dat doi dintre şomerii de top ai ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Capitala Banatului a dat doi dintre şomerii de top ai ţării
Timişoara: Capitala Banatului a dat doi dintre şomerii de top ai ţării

Foştii manageri ai marilor companii primesc ajutoare de şomaj de mii de lei. Indemnizaţiile directorilor disponibilizaţi sunt de zece ori mai mari decât ajutorul mediu primit de şomerii bănăţeni.

Topul celor mai bogaţi şomeri din România este dominat de doi timişoreni, foşti manageri de companii, care au rămas fără job în urma restructurărilor din societăţile private în care lucrau. Pentru că au cotizat cu sume importante acum primesc indemnizaţii foarte mari.

Şomeri de lux

Cu un ajutor de şomaj de peste 7.000 de lei, Mircea Ionescu ocupă primul loc în top şi va primi indemnizaţia până în iulie 2010. „Au fost luni în care am plătit 20.000 de euro impozite şi taxe pe venituri. Indemnizaţia s-a calculat în funcţie de contribuţie”, a explicat Mircea Ionescu, actualul şomer de lux.
Pe locul trei în clasamentul naţional al şomerilor se situează un alt timişorean, care primeşte un ajutor lunar de la stat de peste 5.000 de lei. Şomerul cu indemnizaţie de top a lucrat ca director general al unei societăţi private şi a rămas fără job în luna octombrie a anului trecut.

Ajutor cât un salariu

Zeci de timişoreni primesc ajutoare de şomaj comparabile cu salariile câştigate de într-o lună de muncă. Potrivit datelor din evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş, 13 persoane primesc indemnizaţii de şomaj între 1.000 şi 1.500 de lei, iar altele 13 primesc ajutoare de şomaj între 900 şi 1.000 de lei. „Avem 59 de persoane care primesc indemnizaţii de şomaj de peste 750 de lei”, a explicat Pavel Kaşai, director adjunct AJOFM Timiş. „Sunt indemnizaţii mari, pentru că oamenii au contribuit zeci de ani la acumularea sumelor pe care le primesc acum”, a adăugat Kaşai. La polul opus şomerilor de lux se situează 6.000 de şomeri bănăţeni care primesc o indemnizaţie lunară de 400-500 de lei. Potrivit datelor de la AJOFM Timiş, alţi 5.000 de bănăţeni rămaşi fără job primesc un ajutor de şomaj de 500-600 de lei.

Citeşte şi

Afacerile celui mai bogat şomer din România

Timişoara: Cel mai bogat şomer din România „Citiţi legea, nu e ajutor social, e asigurare”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite