Bănăţenii „cu greutate“ se tratează cu bisturiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimentaţia proastă, problemele financiare sau stările depresive sunt doar câteva dintre cauzele care conduc la obezitate.

Bănăţenii disperaţi că nu pot slăbi ajung la bisturiu. Chiar dacă obezitatea este o boală, cheltuielile unei operaţii care poate conduce la scăderea în greutate a pacientului sunt astronomice. Cu toate acestea, cei care nu reuşesc să se scape de kilogramele în surplus fac eforturi financiare şi chiar împrumuturi pentru a plăti operaţia.


În Timişoara, la Spitalul Judeţean, medicii chirurgi fac intervenţii chirurgicale de mişcorare a stomacului pentru persoanele care doresc să slăbească. Doctorul Ciprian Duţă spune că numărul celor care îşi fac intervenţia nu este foarte mare, din cauza costurilor ridicate, însă rezultatele sunt foarte bune. „Avem rezultate extrordinare. În numai câteva luni o persoană poate slăbi până la 50 de kilograme. Deşi este criză, numărul celor care se operează este la fel ca şi în anii trecuţi”, a declarat Duţă.


România ocupă, în ceea ce priveşte numărul de persoane supraponderale sau obese, locul trei în Europa, conform ultimelor statistici ale Uniunii Europene. Pentru a face operaţia, oamenii trebuie însă să aibă cel puţin 3.500 de euro, cât este costul instrumentelor chirurgicale folosite. La acestea se adaugă şi alte cheltuieli, cum ar fi anestezia sau zilele de spitalizare, astfel că suma totală poate ajunge şi la 5.000 de euro. „În jur de 3.500 de euro costă numai instrumentele. Numărul zilelor de spitalizare variază. Pentru o astfel de operaţie, pacientul trebuie să aibă un indice al mesei corporale cu peste 35 mai mare decât limita normală”, a explicat Ciprian Duţă.



Pentru micşorarea stomacului riscurile sunt aceleaşi ca pentru orice operaţie.
Ciprian Duţă, medic chirurg

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite