Timişoara: Bănăţenii caută azi prima victorie în campionat pe terenul CFR-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Bănăţenii caută azi prima victorie în campionat pe terenul CFR-ului
Timişoara: Bănăţenii caută azi prima victorie în campionat pe terenul CFR-ului

Timişorenii au câştigat un singur punct în campionat pe terenul adversarului de azi, CFR Cluj, de la promovarea ardelenilor în prima ligă. Partida din această seară este un adevărat derby, cele două echipe ocupând primele poziţii în clasament.

Citeşte şi:

După ce s-a certat cu oficialii CFR-ului, Iancu se declară mulţumit de arbitru

Războiul dintre CFR Cluj şi "Poli" a început


Marian Iancu s-a întâlnit cu echipa după partida cu Anderlecht şi a încercat să ridice moralul jucătorilor pentru derby-ul de azi. „Am discutat cu jucătorii şi am nevoie ca ei să se prezinte în cele mai bune condiţii la meciul cu CFR Cluj. Aştept să ne confirmăm poziţia de lider”, a spus finanţatorul grupării timişorene.

Chiar dacă echipa se află între două meciuri foarte importante, clubul se gândeşte şi la suporteri, pentru că la ultimele meciuri tribunele stadionului „Dan Păltinişanu” au fost mai mult goale decât pline. „Ne trebuie o strategie să facem faţă la pretenţii şi să aducem lumea din nou la stadion. Am nevoie de suporteri şi de aceea trebuie să corectăm toate cauzele care ar putea să nu îi aducă la meciuri. E importantă percepţia celor din jur, trebuie să arătăm altfel decât Bucureştiul. Mă refer club, organizare, public, relaţii cu media, aşa cum trebuie să arate o echipă importantă”, a declarat Marian Iancu.

Statisică favorabilă gazdelor

CFR Cluj a promovat în eşalonul întâi în 2004, iar de atunci timişorenii nu au reuşit să câştige niciodată pe terenul din Gruia. Singurul punct a fost obţinut în sezonul 2007/08, chiar în etapa a doua, când timişorenii au reuşit să ţină piept clujenilor, care au ratat şi un penalty, cu un om în minus pe final de meci. Antrenorul bănăţenilor era atunci Dusan Uhrin Jr., care ulterior avea să ajungă şi în curtea celor de la CFR Cluj.

Ar fi momentul să luăm şi puncte de la Cluj, nu doar punct. Avem atuurile noastre, suntem neînvinşi în campionat şi ne-am redescoperit pofta de gol. În plus, avem de luat şi o revanşă după finala Cupei din sezonul trecut. Ne dorim să aducem titlul la Timişoara, iar ca să facem asta trebuie să câştigăm pe terenul echipelor tari”, a declarat directorul executiv Gheorghe Chivorchian, care va sta pe bancă, lângă Sabău, la meciul din această seară.

La singurul punct obţinut de bănăţeni în deplasare rezultatul a fost 2-2, iar clujenii au marcat de fiecare dată de la promovare câte două goluri în fiecare meci jucat la Cluj împotriva timişorenilor. „Trebuie să dăm cu un gol mai mult decât adversarul. Dacă ei dau două, noi să dăm trei goluri. Dar cel mai bine ar fi ca ei să nu înscrie, noi să dăm un gol şi să plecăm acasă fericiţi”, a mai spus Gheorghe Chivorchian.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite