Timişoara: Bănăţenii dau pârtiile româneşti pe munţii austrieci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Bănăţenii dau pârtiile româneşti pe munţii austrieci
Timişoara: Bănăţenii dau pârtiile româneşti pe munţii austrieci

Locuitorii din Vest preferă să plece în staţiunile străine de Anul Nou, pentru că un sejur în staţiunile româneşti îi arde la buzunare.

Află mai jos cum se poate dezvolta turismul din Banat, dacă este urmat exemplul austriac:

Exemplul Steiermark: Ţăranii din Austria au soluţia pentru salvarea turismului din Banat

Bănăţenii nu au uitat săptămâna aceasta că mai sunt încă două luni până la Revelion şi au pornit în căutarea ofertelor departe de casă. Agenţiile de turism au observat că interesul este crescut şi au pregătit oferte pentru toate gusturile. Cu toate acestea, bănăţenii s-au arătat mai curioşi de vacanţele la munte, de peste hotare.

„Cei care vin la noi nu au fost foarte interesaţi de ofertele din ţară, pentru că sunt foarte scumpe şi oamenii au preferat să se orienteze spre Austria, de exemplu”, a spus Augustin Halic, reprezentant al unei agenţii de turism din Timişoara.

Preţurile diferă


Cei care şi-au planificat o excursie de sărbători pe culmile înalte din Austria, trebuie să ştie că pot schia pe pârtiile de acolo, timp de şapte zile, incluzând noaptea de Anul Nou, la un preţ mai mic de 200 de euro.
La polul opus, bănăţenii care s-au gândit că e mai economicos să rămâi în ţară de sărbători şi să întâmpini anul nou în România s-au înşelat. 

Pentru patru nopţi de cazare la Buşteni, într-un  hotel de două stele, cu mic dejun şi cina de Revelion,  bănăţenii vor scoate din buzunar peste  1.500 de lei. „Lumea nu se înghesuie pentru că e prea scump. Hotelierii ştiu că începe sezonul şi au început să mărească tarifele, şi la vacanţele în ţară, dar şi dincolo, unde oricum e mai rentabil”, a continuat Augustin Halic.

Citeşte şi:

Lacul pentru zăpada artificială din Poiana Braşov „costă" 38 de hectare de pădure

Ski-chartere cu plecare de la Cluj

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite