Timişoara: Bănăţenii vor să fie arhitecţi sau asistenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorii doctori au stat şi două ore la coadă pentru înscriere. După o săptămână de la începerea înscrierilor, la UMFT cea mai mare concurenţă este la „Asistenţă medicală generală”.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara (UMFT), cea mai mare concurenţă este la specializarea „Asistenţă medicală generală”, unde aproximativ 13 candidaţi se bat pe un singur loc. Pe locul doi în top se situează Facultatea de Farmacie, cu 133 de candidaţi înscrişi pe 60 de locuri fără plată. Medicina dentară se află pe a treia poziţie, cu doi candidaţi pe loc.  Viitorii ingineri agronomi care au optat pentru Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului s-au îndreptat mai ales către Facultatea de Cadastru sau către Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole. Arhitectura ocupă locul întâi în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu care s-au înscris vara aceasta la Universitatea Politehnica din Timişoara.

Construcţiile sunt în top, pe locul doi
Al doilea loc în clasamentul celor mai populare şcoli tehnice este reprezentat de Facultatea de Construcţii, urmată de Facultatea de Management în Producţie şi Trasnsporturi şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare.
„O concurenţă ridicată s-a înregistrat şi la specializările netehnice”, a spus rectorul Nicolae Robu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite