Timişoara: Bănăţenii vor să treacă de „complexul Urziceni” (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Bănăţenii vor să treacă de „complexul Urziceni” (SONDAJ)
Timişoara: Bănăţenii vor să treacă de „complexul Urziceni” (SONDAJ)

„Poli” a reuşit să învingă o singură dată campioana en-titre, în chiar prima întâlnire dintre cele două formaţii în Liga I. Marian Iancu le-a cerut jucătorilor să câştige în cea mai grea deplasare din campionat.

Unirea Urziceni este cea mai „tânără” echipă de pe scena primei divizii româneşti. Pe vremea când se chema şi „Valahorum”, Unirea a promovat pentru prima oară în Liga 1. Se întâmpla în 2006, iar în mai puţin de trei sezoane echipa din micuţul oraş ialomiţean a devenit una dintre formaţiile de temut în România şi a devenit campioană în sezonul trecut. Astfel, la trei ani de la urcarea pe prima scenă a fotbalului autohton, Unirea şi-a câştigat dreptul de a juca direct în Liga Campionilor.

I-au învins doar o dată

Urziceniul a fost o nucă tare pentru „Poli” încă de la început. În ultimele trei sezoane, de când cele două echipe se întâlnesc pe prima scenă, timişorenii au reuşit o singură victorie împotriva „Urzicii”. A fost chiar prima întâlnire între cele două formaţii, în turul sezonului 2006/07, iar „Poli” s-a impus cu 1-0 pe teren propriu. De atunci, Unirea a câştigat de trei ori, iar alte două întâlniri s-au încheiat la egalitate.

Din echipa timişoreană care evolua în prima întâlnire dintre cele două formaţii, mai sunt în acest moment la „Poli” doar Gigel Bucur şi căpitanul Dan Alexa. Jucătorul de la Urziceni care a marcat cel mai mult împotriva bănăţenilor, Bogdan Stancu (patru goluri în poarta „poliştilor”) s-a transferat între timp la Steaua.

Cele două echipe au fost în luptă directă pentru titlul de campioană în sezonul trecut, însă „Poli” a capotat chiar pe teren propriu, în penultima etapă a sezonului. Dacă ar fi câştigat meciul cu Urziceni de pe teren propriu, timişorenii ar fi jucat la Braşov, în ultima etapă, cu trofeul pe masă.

„Gattuso” este pregătit

Lipsa lui Alex Bourceanu s-a simţit în teren marţi seara, însă mijlocaşul are un moral solid. „Suntem conştienţi că ne-a învins o echipă valoroasă, iar sâmbătă avem un meci foarte important, cu campioana ţării, trebuie să ne concentrăm la asta”, a spus jucătorul.

Acesta consideră că rezultatul unui meci depinde doar de echipă şi mai puţin de adversar. „Toate meciurile sunt grele, indiferent cât de bine e cotată o echipă sau altă. Importantă e concentrarea noastră şi puterea de a trece peste acest eşec. Trebuie să câştigăm cu Urziceniul şi apoi vom vedea. Sper să fim în formă maximă, vom vedea la meci”, a declarat Bourceanu.

„Nu contează arbitrii, fotbaliştii trebuie să joace”

Comitetul Executiv al Ferderaţiei Române de Fotbal a decis miercuri, în cadrul unei şedinţe, să aprobe solicitările cluburilor de a fi arbitrate de brigăzi străine, cu condiţia ca şi adversarul să fie de acord.” Nu-mi dau cu părerea despre arbitri, nu cred că pot să influenţeze prea mult jocul, indiferent de naţionalitate. Noi trebuie să fim foarte bine pregătiţi şi să jucăm, atâta tot. Mai departe se ceartă conducătorii, cei care conduc fotbalul ştiu ce au de făcut”, este de părere Alex Bourceanu.

Partida dintre Unirea Urziceni şi „Poli” Timişoara, ocupantele locului unu şi doi în sezonul trecut, va fi arbitrată de Alexandru Deaconu (Bucureşti), care va fi ajutat la tuşe de Dragoş Iliescu (Craiova) şi Adrian Ghinculeac (Bucureşti). Meciul de mâine este programat pentru ora 19:30 şi va fi transmis de Digi Sport.

Care credeţi că va fi rezultatul partidei dintre Urziceni şi "Poli"? Vă puteţi exprima opinia în secţiunea de comentarii şi în sondajul alăturat!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite