Timişoara: Bănăţenii caută „Prima Casă” pe portalurile imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii sunt tot mai interesaţi despre cum să-şi cumpere o locuinţă în condiţii avantajoase. Timişoara are cele mai multe ansambluri rezidenţiale care se încadrează în programul „Prima Casă”.

„Prima Casă” a stârnit interesul tinerilor bănăţeni, care, imediat ce au aflat de lansarea programului, au pornit la căutarea de locuinţe noi. „Sintagma «Prima Casă» a fost cea mai căutată pe Internet, în cadrul portalului imobiliare.ro”, a explicat managerul de marketing, Daniel Crainic. „Utilizatorii de Internet au căutat «Prima Casă» mult mai mult decât alte cuvinte uzuale precum «imobiliare» sau «apartament»”, a adăugat acesta.

Timişoara, în top
Timişorenii au de unde alege când vine vorba de un apartament calificat în programul „Prima Casă”.  „După Bucureşti, Timişoara este oraşul cu cele mai multe ansambluri rezidenţiale noi care se încadrează în programul guvernamental”, a spus Daniel Crainic. În clasamentul primelor oraşe bogate în oferte încadrate în „Prima Casă”, Timişoara este urmată de Constanţa, Braşov. Topul e încheiat de Oradea şi Arad, fiecare cu câte un ansamblu rezidenţial nou, clasificat în acest program.

„Prima Casă”, soluţie la blocajul imobiliar

image

„Programul «Prima Casă» ar putea debloca piaţa imobiliară numai dacă este accesibil celor cu salarii medii”, a spus Sorin Ciurariu (foto), arhitectul-şef al Timişoarei. Potrivit acestuia, proiectele imobiliare cu PUZ-uri aprobate ar putea fi atractive numai prin preţuri avantajoase, iar proiectul şi-ar găsi astfel justificarea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite