Timişoara: Bănăţeni în trenul groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Bănăţeni în trenul groazei
Timişoara: Bănăţeni în trenul groazei

În momentul producerii tragediei, în tren se aflau 200 de călători, dintre care şase erau din Timişoara.

Trenul Accelerat 1692 Timişoara-Bucureşti a pornit aseară la ora 20.05 din Timişoara cu destinaţia Bucureşti. Potrivit şefului de tren, Marin Nicola, trenul a ajuns în Craiova cu 25 de minute întârziere.

Tot în Craiova a avut loc şi revizia vagoanelor, după care garnitura şi-a continuat drumul spre Bucureşti. La 15 minute de la plecarea din Craiova, în zona localităţii doljene Cârcel, trenul a deraiat, moment în care 15 pasageri au fost răniţi, iar restul au intrat în stare de şoc.

„Am auzit un zgomot puternic şi am încercat să trag semnalul de alarmă, moment în care am fost aruncat. Sunt lovit la coaste”, a povestit momentele din acceleratul groazei, Marin Nicola. Acesta a sunat la 112, iar apoi a anunţat conducerea regionalei.

Locomotiva a continuat drumul

Şeful trenului a mai povestit că, în momentul în care a avut loc deraierea, locomotiva s-a desprins şi şi-a continuat drumul.
„Mecanicul a încercat să frâneze, dar locomotiva s-a desprins şi a mai mers încă aproximativ 200 de metri”, a spus Marin Nicola. Potrivit primelor date, accidentul s-a produs din cauza unei mâini criminale care a desfăcut şuruburile de la şine. „Am văzut că erau şuruburile desfăcute şi, din ce am auzit, unul dintre suspecţi este un fost angajat al CFR”, a mai spus Nicola.

Bănăţenii, implicaţi în tragedie


Printre cei 15 răniţi din acceleratul groazei se găseşte şi timişoreanul Marin Bălug, în vârstă de 77 de ani. Marin Bălug este cel mai bătrân dintre răniţii accidentului feroviar.

Pe lista răniţilor apare un alt bănăţean, Bogdan Anuşi, în vârstă de 45 de ani, din judeţul Caraş-Severin. Potrivit primelor date, răniţii sunt în afara oricărui pericol, fiind externaţi şi transportaţi cu microbuzele spre localităţile de destinaţie.

Autorul riscă 20 de ani de închisoare

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a declanşat o anchetă după ce s-a descoperit că au fost scoase mai multe şuruburi de fixare a şinei de cale ferată în traverse. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a făcut public faptul că se anchetează un posibil sabotaj. Procurorii craioveni au anunţat, acum câteva ore, că există un suspect aflat la interogatoriu. Acesta riscă 20 de ani de închisoare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite