Banat Zrenjanin - Poli 1-0. Timişorenii au pierdut în faţa unei echipe din liga secundă sârbească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii lui Duşan Uhrin jr. au fost învinşi şi de divizionara secundă Banat Zrenjanin, 0-1, într-o partidă de verificare disputată în oraşul din provincia Vojvodina.

Fără câţiva jucători de bază, convocaţi pentru meciurile naţionalelor, ori indispobibili, Poli a arătat în Serbia ca o echipă de duzină. Jucătorii de la Zrenjanin, care au salarii medii de 2.000-3.000 de euro pe lună, au lăsat impresia că nu întotdeauna contează banii când vine vorba de ambiţie. Banat, o echipă incomparabilă cu vedetele de la Poli, s-a impus pe un teren foarte greu, mocirlos, în faţa a peste 200 de spectatori.

Printre ei numeroşi suporteri veniţi de la Timişoara pentru a-i vedea pe jucătorii lui Uhrin jr. la primul meci amical de la revenirea din Spania, unde, din cinci meciuri, au pierdut două, au făcut două egaluri şi au câştigat un singur joc. Printre cei care au străbătut cei 100 de kilometri până la Zrenjanin s-au aflat fostul internaţional Ioan Timofte şi agenţii de jucători Cristea Opria şi Florin Iacob.

Impresarii cu ochii pe jucătorii sârbi

De lăudat intenţia gazdelor care şi pentru un meci amical au ţinut să scoată o foaie de joc pentru mass-media, chiar dacă numele fotbaliştilor de la Poli nu prea coincideau cu cele din buletine. Kosmin Burca, Marian Cisovsku, Krejci Dairej, Jonuc Matej, Rafael Rolha, Marian Fuch, Joan Meca, Mirca Aygne (alias Axente) sunt câţiva jucători de la Poli care pot cere mielul de botez. Din echipa gazdă am evidenţiat doi jucători africani, ivorianul Metoua şi nigerianul Ayodele, cât şi un tânăr mijlocaş dreapta, Zoran Vujici, care a şi marcat unicul gol al partidei.

Vujici este un jucător pe care îl urmăresc de mult timp. A cochetat şi cu loturile naţionale de tineret. Are potenţial. Mai am un jucător pentru care caut echipă, acest african, Metoua. E un fundaş care are intervenţii sigure. În rest, echipa din Zrenjanin e slăbuţă. A slăbit scăzut foarte mult nivelul fotbalului sârbesc”, a declarat impresarul Cristea Opria.



"Nu vroiam să pierdem în faţa unei echipe din liga secundă"

image

Poli a început partida cu Banat în formula: Taborda, Helde, Burcă, Cisovski, Krejci, Matei, Poparadu, Tameş, Rocha, Goga, Maghera. După pauză au mai intrat Lepmets, Zăgrean, Mera, Axente, Popovici şi Nikolici. Cele mai mari ocazii din prima repriză au fost irosite de timişoreni, prin Matei, de două ori şi Rocha. Golul a căzut în poarta lui Taborda, care a fost învins în minutul 44 de Vujici cu o lovitură de cap la care cehul Krejci a fost depăşit. În partea secundă, cei de la Banat au nimerit de două ora bara prin Samargici şi Ristovici. Axente a nimerit şi el bara porţii adverse.



Am pierdut şi asta nu îmi convine. Dar nouă ne-au lipsit mulţi jucători. Am vrut să rulez toţi jucătorii şi cred că poate fi considerat doar un antrenament. Sigur, nu aş fi vrut să pierd în faţa unei echipe din liga secundă. Noi construim aici o nouă echipă şi avem jucătorii care înainte nu jucau sau nici nu erau aici”, a spus Duşan Uhrin jr. Acesta a cerut oficialilor clubului să mai transfere un fundaş stânga. „Avem probleme mari pe acest post. Trebuie să ne gândim serios cum să rezolvăm problema. Avm un jucător în vizor”, a mai spus Uhrin jr.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite