Timişoara: 15.000 de candidaţi la universităţile din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: 15.000 de candidaţi la universităţile din Banat
Timişoara: 15.000 de candidaţi la universităţile din Banat

Ca în fiecare an, cei mai mulţi candidaţi din Vestul ţării s-au îndreptat către Universitatea de Vest.

CITIŢI ŞI:

Facultatea care a înscris studenţii în oraşul natal

Emoţii la afişarea rezultatelor la facultate

Emoţii pentru viitorii studenţi

În această vară, ca în fiecare an, cei mai mulţi candidaţi care îşi doresc să fie studenţi au mers cu dosarele în Universitatea de Vest din Timişoara. Peste 6.500 de candidaţi s-au bătut pe 2.012 locuri bugetate, iar lupta încă nu s-a încheiat. Nu toţi candidaţii şi-au confirmat locul la ora actuală, pentru că mulţi au depus dosarul la mai multe facultăţi şi încă mai speră să obţină un loc fără plată.

Viitorii studenţi, aşteptaţi să-şi confirme locul

Următoarea pe listă este Universitatea Politehnica, în cadrul căreia s-au înscris 4.410 candidaţi pentru 2.800 de locuri bugetate. 90 la sută dintre aceştia au confirmat deja locul iar aglomeraţia cea mai mare a fost la Ştiinţe ale Comunicării şi la Arhitectură. La Ştiinţele Agricole, aproape 2.000 de candidaţi şi-au depus dosarele. Cei mai mulţi tineri s-au îndreptat către Inginerie Geodezică şi către Silvicultură.

Aglomeraţie la Medicină

Universitatea de Medicină şi Farmacie a încheiat deja procesul de înscriere. Pe băncile facultăţilor de la „Victor Babeş” vor veni aproape 1.200 de studenţi noi, din 1.700 de candidaţi. „Am avut nesperat de mulţi candidaţi anul acesta, mai mulţi ca anul trecut. Procesul de admitere a fost extrem de transparent, rezultatele s-au dat pe loc, chiar în sală, aşa că nici de contestaţii n-am avut parte”, a explicat Ionel Puia, secretar şef în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

În schimb, în cazul Universităţii de Vest, numărul de candidaţi a fost mai mic faţă de anul trecut. „Este explicabil, ne aşteptam pentru că au fost şi mai puţini elevi la Bac. Mai demult am avut şi ani cu 9.000 de candidaţi", a spus profesorul Ştefan Balint, preşedinte al Comisiei de Admitere din cadrul Universităţii de Vest.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite