Timişoara: Într-un oraş din Banat nimeni nu mai poate divorţa jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Într-un oraş din Banat nimeni nu mai poate divorţa jumătate de an
Timişoara: Într-un oraş din Banat nimeni nu mai poate divorţa jumătate de an

În municipiul Lugoj, al doilea oraş ca mărime din Banat, zeci de cupluri care şi-au înregistrat acţiunile de divorţ trebuie să aştepte până în martie 2010 din cauza judecătorilor sufocaţi de dosare.

CITEŞTE ŞI:

40.000 de procese sunt blocate de greva judecătorilor

Şoferii ucigaşi se bucură că îşi amână procesele cu greva judecătorilor

Grupare de falsificatori de carduri de 40.000 de lei eliberată de procurori

Peste 50 de cupluri din Lugoj care vor să divorţeze trebuie să aştepte cel puţin şase luni până ajung în faţa judecătorului.

Din cauza numărului mare de dosare, la registratura Judecătoriei Lugoj se  împart termene de judecată în cazurile de divorţ abia în martie 2010.

Practic, oamenii sunt revoltaţi că trebuie să locuiască încă jumătate de an împreună cu partenerul de care vor să se despartă, însă judecătorii se plâng că au prea multe dosare în lucru.

„Intrăm cu 80 de dosare în sală, pentru că anul acesta am fost doar trei judecători. Şedinţele de judecată se termină după-amiaza pe la orele 17-18. Sunt zile în care plecăm noaptea de la lucru. Acum am primit încă patru judecători, însă profesele de minori şi familie au fost repartizaze tot nouă, judecătorilor vechi, iar noi mai avem zeci de dosare de rezolvat”, a declarat judecătorul Fulvia Şterfenitu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Lugoj. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite