Timişoara: Un pensionar hărţuieşte singurul club gay din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Un pensionar hărţuieşte singurul club gay din Banat
Timişoara: Un pensionar hărţuieşte singurul club gay din Banat

Clubul Sauvage din Timişoara a fost nevoit să-şi reducă programul de petrecere după ce un pensionar i-a invadat cu reclamaţii.

Homosexualii care frecventează clubul Sauvage se simt hărţuiţi de un singur pensionar, care, iritat de zgomotul ce se aude din club după miezul nopţii, a depus la primărie zeci de reclamaţii. „Eu mă lupt cu ei de ceva vreme, dar degeaba, ei au mai mulţi bani, dar e foarte deranjant, se aude muzica foarte tare după miezul nopţii”, a declarat Dumitru Ştefănescu, pensionarul din clădirea în care se află şi clubul buclucaş.

Reclamaţiile bătrânului s-au dovedit a fi întemeiate şi de efect, reprezentanţii primăriei întocmind adrese pentru ca programul de activitate al clubului să se reducă de la non-stop, zilnic, până la ora 22.00.

„Se închid singuri, că au program zilnic şi doar în weekend dau petreceri. În schimb, chiar în 2008 au primit o amendă pentru tulburarea ordinii publice, la ora 01.00”, a precizat Adrian Ilin, şeful Serviciului Publicitate şi Comerţ al primăriei. Disputa veche de un an a dat naştere şi unei petiţii, prin care homosexualii cer stoparea discriminării.

Peste 200 de români au semnat petiţia lansată de când scandalul, foarte mulţi optând să-l citeze chiar şi pe Mircea Badea, folosind expresia „Trăim în România, iar asta ne ocupă tot timpul”, pentru a-şi exprima supărarea faţă de hărţuirea nominală a clubului Sauvage.

Singurul reprezentant al clubului Sauvage, care a putut fi contactat, a fost barmanul, patroana clubului nerăspunzând la numeroase telefoane. „Un vecin nu ne suportă şi cheamă poliţia în fiecare sâmbătă când sunt petreceri la noi, ţin minte că am primit parcă şi o amendă de 500 de lei pentru tulburarea liniştii publice. Avem probleme şi la primărie din cauza lui. Am chemat chiar şi specialişti care să urce la el şi să măsoare decibelii, ca să vedem dacă într-adevăr dăunează zgomotul sau nu”, a declarat barmanul clubului Sauvage.

Chiar dacă reprezentanţii primăriei au un dosar stufos cu informaţii despre club, dosit cu toate reclamaţiile pensionarului, la secţia 1 a Poliţiei nu figurează nicio reclamaţie legată de zgomotele care deranjează. „La secţia 1 Poliţie nu există nicio reclamaţie legată de tulburarea liniştii publice nici pentru clubul Sauvage, dar nici pentru Casa Armatei”, a precizat Andrei Emil, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţe Timiş.

Primăria nu poate lua alte măsuri împotriva clubului, chiar dacă sunt presaţi de reclamaţiile pensionarului, deoarece, încă de când a apărut clubul, patronul a cerut acordul locatarilor pentru construirea unui spaţiu comercial la subsolul clădirii din Piaţa Libertăţii. „Putem doar să amendăm clubul pentru tulburarea liniştii publice, deoarece patronul a întrebat locatarii dacă sunt de acord cu transformarea spaţiului într-un spaţiu comercial, iar aceştia au fost de acord”, a spus Adrian Ilin, şeful Serviciului Publicitate şi Comerţ al primăriei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite