Timişoara: “Leii din Banat” se prezintă timişorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: “Leii din Banat” se prezintă timişorenilor
Timişoara: “Leii din Banat” se prezintă timişorenilor

Baschtbaliştii de la Municipal Elba revin în faţa publicului propriu, pentru Cupa Timişoarei. Echipa pregătită de Dragan Petricevici va juca primul meci oficial pe 19 septembrie, în Cupa României, cu SCM Craiova.

“Leii din Banat” vor participa în acest sfârşit de săptămână, la tradiţionalul turneu “Cupa Timişoara”, care se va desfăşura în Sala “Constantin Jude”. Pe lângă echipa locală BCM Elba, la turneu vor mai participa CSM Oradea, Radnicki Kragujevac (din Serbia) şi Atlasib Sibiu.  Meciul de deschidere va avea loc, astăzi, de la ora 17.00, în care se vor întâlni BCM Elba şi CSM Oradea. De la ora 19.00, vor juca sârbii de la Radnicki împotriva celor de la CSU Sibiu. Sâmbătă, de la ora 16.30, este programat finala mică, în care se întâlnesc învinsele din cele două meciuri. De la ora 18.30, învingătoarele îşi vor disputa finala “Cupei Timişoara”.

Cantonament în Serbia

Jucătorii pregătiţi de Dragan Petricevici au revenit săptămâna trecută din cantonamentul din Serbia, din staţiunea Kapaonik. Jucătorii timişoreni au avut condiţii de exepţie, la preţuri extrem de accesibile. “Am plătit jumătate din suma pe care o cheltuiam într-o staţiune din ţară. Am avut condiţii extreme de bune. Teren de antrenament, sală de forţă şi de recuperare, bazin, mâncare foarte bună, suntem foarte mulţumiţi”, a spus Adrian Vermeşan, directorul sportiv al clubului BCM Elba.


Djambici transferat în Grecia

BCM Elba a obţinut sezonul trecut cea mai mare performanţă din istoria baschetului timişorean, ocupând locul secund în campionat şi disputând finalele în Cupa României şi Liga Europei Centrale. În aceatsă vară, “Leii” nu au adus decât jucători tineri, în timp ce l-au pierdut pe unul din cei mai buni jucători, Rade Djambici. Acesta nu a mai putut fi convins să rămână la Timişoara şi s-a transferat în campionatul Grec, la Iraklis Salonik. A mai plecat Bojan Grubisici, în Serbia.
În ce priveşte achiziţiile, BCM Elba l-a adus pe muntenegreanul Zoran Kascelan, de 23 de ani, de la Lovcen şi pe tânărul Alexandru Mihuţ, de BC Târgovişte.
Cu cei pe care îi avem acum în lot nu putem garanta repetarea rezultatelor din anul trecut. Putem spune că lotul nostru nu este întărit, ci întinerit. Obiectivul nostru este o clasare în locurile 1-8 şi participarea în Liga Europei Centrale. Doi ani la rând ne-am autodepăşit, dar ulciorul nu merge de prea multe ori la apă”, a declarat Dragan Petricevici.

Primul meci oficial al “Leilor din Banat” va avea loc pe 19 septembrie, în Sala “Constantin Jude”, contend pentru optimile Cupa României. Adversarul celor de la Elba este SCM Craiova. Returul va avea loc pe la Craiova pe 23 septembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite