Timişoara: În Banat se construiesc cele mai puţine case din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu al Institutului Naţional de Statistică evidenţiază faptul că numărul de autorizaţii eliberate pentru construcţiile rezidenţiale în vestul ţării, în luna septembrie, este foarte mic şi continuă să scadă.

Situaţia construcţiilor din Vest nu a fost prea roz nici anul trecut când, tot în luna septembrie,  au fost eliberate aproape 310 autorizaţii pentru construcţii rezidenţiale. Anul acesta, numărul lor a scăzut până la 290. Chiar dacă în luna august s-a observat o creştere în, aproape 350 de noi construcţii fiind autorizate, bănăţenii rămân în coada clasamentului naţional, moldovenii şi muntenii fiind primii.

Această situaţie se explică prin faptul că, anul acesta, bănăţenii nu s-au grăbit să investească în noi construcţii, ci mai degrabă să le renoveze sau să le amenajeze pe cele vechi. În Timişoara, majoritatea autorizaţiilor eliberate anul acesta au fost pentru lucrări mici. „Lucrările din oraş sunt, în general, mici, de genul mansardărilor, reabilitărilor, etajărilor, acceselor. Anul acesta nu au fost lucrări mari, ci mai mult acest gen de lucrări, care sunt împrăştiate prin tot oraşul”, a declarat Sorin Ciurariu, arhitectul-şef al Timişoarei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite