Timişoara: În Banat se joacă cel mai tare turneu de biliard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Timişoara are loc în acest weekend cel mai puternic turneu de biliard "9-ball" din România, la care participă peste 100 de concurenţi din şapte ţări. Eurostructur Open a ajuns la ediţia a treia, iar competiţia a căpătat amploare.

Faptul că turneul devine tot mai puternic, chiar dacă este doar la a treia ediţie, este confirmat şi de transmisia în direct, la o televiziune naţională cu profil sportiv, a semifinalelor şi finalei, care vor avea loc duminică. „Anul trecut am spus că vrem să dăm o dimensiune internaţională acestui turneu şi că vrem să înfiinţăm Federaţia. Acum, avem numărul 1 mondial la Eurostructur Open şi Federaţia Română de Biliard există deja. Nu a fost uşor, dar mă bucur că am reuşit. Am ajuns din urmă Moldova, care are federaţie de mult timp”, a spus Radu Ştefănescu, preşedintele proaspăt înfiinţatei Federaţii Române de Biliard - Pool.

Managerul general al Eurostructur, principalul susţinător al turneului, este încântat de amploarea crescândă a competiţiei. „Mă bucur că în condiţiile actuale, de criză, reuşim să ducem mai departe acest turneu. Foarte puţini credeau în această nebunie când am început, în 2007”, a spus Ştefan Moldt.

Joacă numărul 1 mondial


Cel mai important jucător de pe tablou este Ralph Souquet, în vârstă de 41 de ani, numărul unu mondial în biliard. Germanul poreclit „The Kaiser” a început să joace biliard la 6 ani, în localul pătronat de părinţii săi. La 14 a câştigat primul turneu de juniori, iar în total a câştigat peste 200 de competiţii la toate nivelurile. „Este ceva extraordinar pentru Timişoara, pentru biliard aici se face ceva la care Bucureştiul sau alte oraşe mari doar visează. Eurostructur Open devine o certitudine, lucru cu care ne mândrim”, a mai spus Stefan Moldt. Turneul are premii totale de 8.000 de euro, din care câştigătorul va primi 3.000. Vor fi premiaţi primii 16 clasaţi.

Avem federaţie de biliard!

Gabriel Vişoiu, campion mondial de trickshot, care va susţine o demonstraţie înaintea finalei de duminică, este unul dintre cei implicaţi în crearea Federaţiei Române de Biliard - Pool. „Federaţia Română este în curs de constituire, am făcut toţi paşii legali necesari, acum aşteptăm finalizarea actelor. Vrem să punem accentul pe copii şi juniori, pe instructori, pentru că doar aşa putem face faţă pe viitor la nivel înalt”, a spus Vişoiu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite