Timişoara: Cei mai mari datornici din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Cei mai mari datornici din Banat
Timişoara: Cei mai mari datornici din Banat

Firmele bănăţene sunt primele pe lista societăţilor care s-au transformat în datornici naţionali.

Cel mai mare datornic la bugetul de stat, din zona de Vest, este Compania Naţională a Huilei din Petroşani, care trebuie să plătească aproximativ 900 de milioane de euro. În judeţul Timiş, topul primilor contribuabili mici şi mijlocii care au fost trecuţi pe caiet cu datorie este deschis de Bega Pam S.A., societate care vinde produse de panificaţie, cu o datorie de puţin peste patru milioane de lei. Locul doi în topul datornicilor e ocupat de Regia Autonomă de Transport Timişoara, cu un rest de plată de aproape trei milioane şi jumătate de lei.

Printre primii zece datornici din judeţ se regăsesc Compania Naţională de Căi Ferate, firma de pază Zen Guard şi Fotbal Club Timişoara. Sumele pe care acestea din urmă trebuie să le plătească nu depăşesc două milioane şi jumătate de lei.

Executare silită

Agenţii economici arădeni datorează bugetului de stat aproape 300 de milioane de lei, conform evidenţelor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice ale Judeţului Arad. În topul datornicilor către bugetul de stat se află SC Agroar Market SRL, cu o datorie de peste 14 milioane lei. „Pentru aceste sume, agenţii economici în cauză se află în prezent în procedură de executare silită”, a declarat Călin Arusti, purtător de cuvânt al DGFP Arad.

Banii de salarii fac gaură în buget
Firmele din Caraş-Severin care au probleme financiare fac cu greu rost de bani pentru a-şi plăti angajaţii, iar pentru a face acest lucru, amână, atât cât se poate, plăţile către stat. Datoriile firmelor cărăşene la bugetul statului ajung la aproape 97 de milioane de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite