Debut în Cupa Balcanică la baschet: Rilski Sportist – BC Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Popescu, unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai bănăţenilor, sub panou
Bogdan Popescu, unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai bănăţenilor, sub panou

Baschetbaliltii de la BC Timişoara joacă marți, 25 octombrie, primul meci din actuala ediție a Ligii Balcanice, cea mai importantă întrecere inter-cluburi din acest sport în Timişoara.

Primul adversar pentru "Leii din Banat" în Liga Balcanică este echipa bulgară Rilski Sportist Samokov. Adversarul de mâine este singura echipă dublu medaliată din istoria Ligii Balcanice, aur în 2009 și argint anul acesta.

“În Liga Balcanică, se joacă alt baschet decât suntem noi obișnuiți. Adversarele sunt foarte puternice, dar ne ajută această competiție, deoarece ne poate aduce o creștere în valoare, care sper să se vadă în campionat. Se știe, cel mai bun antrenament e meciul, în cazul acesta meciurile din Liga Balcanică”, a declarat Bogdan Popescu, un jucător cu mare experiență în cupele europene.

Pe vremea când era la Steaua, el a evoluat chiar în Liga Balcanică, în sezonul 2009/2010, iar în campionatul precedent a jucat în EuroChallenge Cup.

Acum doi ani, Liga Balcanică se afla la începuturi, iar echipele înscrise își doreau să aibă cât mai multe meciuri. Acum, situația este alta: nivelul a crescut foarte mult, mai ales prin înscrierea echipelor din Israel, extrem de puternice”, a mai spus Bogdan Popescu.

Bulgarii sunt în reconstrucție, pierzând doi jucători valoroși în această vară, coșgeterul Ivan Lilov și căpitanul Aleksandar Gruev. Rilski a adus doi stranieri în intersezon, croatul Ante Bilobrk și sârbul Filip Vukosavljevic.

Prima divizie bulgară a parcurs doar două etape, în care Rilski a câștigat un meci (80-66, cu Cerno More) și l-a pierdut pe al doilea (70-75, cu Tundja Yambol).

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite