Balamuc la Poli Timişoara: Pleacă Contra, revine Uhrin jr.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra
Cosmin Contra

Rezultatul de egalitatea, 3-3 obţinut de Poli la Bistriţa, în ziua în care clubul bănăţean sărbătorea 89 de ani de existenţă i-a umplut din nou de penibil pe actualii conducători ai echipei.

Marian Iancu şi Cosmin Contra au luat parte la un spectacol demn de spiritul românesc, în care temperamentul şi impulsurile sunt mai presus de raţiune, iar deciziile se iau la nervi, supărare şi, obligatoriu, la televizor. Iancu l-a făcut cu ou şi oţet pe Contra pe gsptv: „Să meargă la şcoală, să înveţe şi să pună lucrurile la punct pentru că altfel ne despărţim”. În acest timp, Contra l-a invitat pe patron să devină antrenor pe sport.ro: „Să vină dânsul să antreneze încă de luni la Timişoara. I-am spus că dacă mă va mai ataca vreodată în public, atunci ne vom despărţi”. Rezultatul final al bălăcărelii televizate s-a lăsat cu victoria boss-ului, care, după exemplul lui Gigi Becali, schimbă tehnicienii după bunul plac.

„Obţiunea mea este Uhrin jr.”

Marian Iancu l-a însărcinat pe Daniel Stanciu, team managerul echipei, să poarte tratativele cu cehul Duşan Uhrin jr., antrenor liber de contract dispus să revină la echipa pe care a pregătit-o în sezonul 2007-2008, când echipa de pe Bega a terminat turul ca şi „campioană de iarnă”. Demiterea cehului a fost anunţată de Iancu tot la un post de televiziune, când Uhrin junior a fost acuzat că negociază pe ascuns cu Steaua.

Un antrenor de succes este acela care se bazeaza exclusiv pe puterea cu care-l mandatează şi susţine clubul. Faptul ca domnul Contra m-a certat public în mai multe rânduri, în condiţiile în care şi-a lăudat jucatorii, de multe ori gratuit, este o temă de meditaţie şi analiză pentru el. În condiţile în care va întelege că a greşit când a făcut acele declaraţii, voi analiza suportul alb-violet pe care-l mai are, voi discuta cu autorităţile locale, iar în funcţie de acest lucru voi lua o hotărâre. Important este să comunic tuturor celor care iubesc această echipa că opţiunea mea personală este Duşan Uhrin Jr.”, a transmis Iancu.

Alexa şi Velcea pentru ultimul joc


Pentru ultimul meci din acest an, Poli va fi condusă de Dan Alexa şi Valentin Velcea. „În viziunea mea ei fac parte din viitorul acestui club ca antrenori principali. Acest lucru poate fi valabil şi pentru Cosmin Contra în cazul în care-şi va reconsidera poziţia faţă de disciplina şi ierarhia impuse de un club administrat de o societate pe actiuni”, a afirmat Marian Iancu. În ceea ce-l priveşte pe Contra, contractul acestuia ca antrenor-jucător expiră în acest an, iar cunoscând orgoliile lui „Guriţă” sunt puţine şanse ca acesta să revină la sentimente mai bune.

Contra susţinut de forurile locale

Oficialităţile locale timişorene au reacţionat vehement la demiterea lui Cosmin Contra, susţinut atât de Consiliul Local, cât şi de Consiliul Judeţean Timiş. Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei a declarat că plecarea lui Contra va avea repercursiuni asupra discuţiilor pe care le vor avea oficilităţile locale cu Marian Iancu, săptămâna viitoare. „E un moment prost acest scandal. Trebuia să ne întâlnim să discutăm perspectivele de viitor şi de finanţare. Toţi nervi ăştia nu aduc nimic bun. Nu vorbesc în numele meu, dar vă spun că va conta plecarea lui Contra, în perspectiva discuţilor”, a spus Orza.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite