Timişoara: Băieţelul decedat în accidentul de la Praktiker, condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Băieţelul decedat în accidentul de la Praktiker, condus pe ultimul drum
Timişoara: Băieţelul decedat în accidentul de la Praktiker, condus pe ultimul drum

Primarul Orţişoarei, Gheorghe Aleodor Sobolu, este alături de familie şi consideră întâmplarea de la Praktiker un accident tragic

Citeşte şi:

Timişoara: Băieţelul pe care au căzut plăci de rigips în Praktiker a murit

Forga Andrei, băieţelul de trei ani care a murit luni în urma accidentului produs  la Praktiker 1 din Timişoara, va fi înmormântat astăzi, la ora 16.00, în cimitirul din comuna Orţişoara.

„Nu e vina nimănui, a fost un accident tragic. Nu putem vorbi de neglijenţa părinţilor, mai ales că tatăl copilului este profesor de sport şi a organizat foarte multe cantonamente de rugby şi fotbal, unde avea grijă de peste 30 de copii şi mereu îi aducea teferi înapoi. Până şi eu mi-aş încredinţa propriul meu copil în mâinile lui”, a precizat Gheorghe Aleodor Sobolu, primarul Orţişoarei, comuna unde trăieşte familia.

 
Corina Forga, mama copilului, lucrează ca referent cultural în primărie, iar locuitorii comunei au doar gânduri pozitive de spus despre ambii părinţi. „Am crescut împreună cu tatăl copilului, iar ca Primărie, dorim să ajutăm cât mai mult. De asemenea, vom demara o anchetă socială, e responsabilitatea noastră”, a mai spus primarul Orţişoarei.

Filmul accidentului

Accidentul s-a produs luni, la ora 12.00, în timp ce părinţii copilului, Flavius şi Corina Forga, alături de o altă persoană, încercau să încarce cele 11 plăci de rigips pe care le-au achiziţionat pe un cărucior, în incinta magazinului Praktiker. Plăcile s-au dezechilibrat şi au căzut în capul copilului. Acesta a fost stabilizat la Spitalul de Copii „Luis Ţurcanu” din Timişoara, dar internat apoi la Spitalul Judeţean Timiş, în jurul orei 14.30, în comă de gradul IV, decedând la scurt timp.

Atitudinea societăţii comerciale Praktiker

Reprezentanţii Praktiker nu au putut explica dacă angajaţii au sau nu obligaţia de a ajuta clienţii să încarce materiale de construcţii de dimensiuni mari, chiar dacă nu sunt solicitaţi direct de aceştia.

"Angajaţii magazinelor noastre acordă ajutor clienţilor de fiecare dată când sunt solicitaţi de aceştia. Numărul clienţilor fiind mult mai mare decât cel al angajaţilor, suportul este asigurat în momentul în care este solicitat, indiferent de produsele achiziţionate şi de tipul de ajutor pe care clienţii îl cer", a precizat Michael Krahn, director general Praktiker România.

"Pot să spun însă că de fiecare dată când am mers să cumpăr de la Praktiker materiale de construcţii, angajaţii nu mi-au acordat niciodată ajutor, deşi am cumpărat şi lambriuri şi saci de ciment", a mai spus primarul Orţişoarei.

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite