Timişoara: Au intrat la Bac doar cu buletinul şi pixul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proba scrisă la limba română a fost atent supravegheată. Profesorii au fost foarte vigilenţi anul acesta pentru a preveni tentativele de copiat.

Liceenii au fost controlaţi la intrarea în centrele de examen, unde au lăsat toate obiectele şi materialele pe care le aveau la ei, inclusiv telefoanele mobile. Acestea au fost adunate în săculeţe şi depozitate în coşuri de plastic, păzite de un jandarm pe tot parcursul examenului. ,,Elevii ştiu că nu au voie cu telefoane sau cu orice fel de materiale. Au fost atenţionaţi din timp. În plus, ei sunt verificaţi la intratrea în centrul de examen şi la intrarea în săli”, a spus Adina Neamţu, preşedintele comisiei de bacalaureat de la Colegiul Naţional ,,Ana Aslan”.
Toţi candidaţii au fost ascultători şi şi-au lăsat lucrurile personale la uşa liceului sau în braţele părinţilor care aşteptau emoţionaţi afară. ,,Nu s-a intrat cu nimic în sală. Toată lumea a lăsat tot la intrare. Pe mine m-a aşteptat mama şi le-am lasat la ea”, a spus Alexandru Subin.

Linişte în săli

Anul acesta, nimeni nu a putut mişca nici în sălile de examen. Profesorii din comisiile de supraveghere au fost foarte atenţi şi nu au permis liceenilor să discute între ei. Copiii au pus întrebări doar la începutul examenului şi, după ce subiectele au fost împărţite, nimeni nu a mai putut vorbi. ,,Au fost două doamne foarte stricte care ne-au supravegheat şi nu am vorbit. Toţi au fost cu ochii la ei în lucrare”, a mărturisit Claudia Agrigoroaei.

Subiectele au dat bătai de cap

Subiectele de anul acesta i-au pus pe unii dintre elevi în încurcătură. A fost verificat vocabularul elevilor cu un text la prima vedere, dar şi felul în care îşi argumentează ideile, printr-o compunere despre iubire. Ultimul subiect, cel mai important pentru nota elevilor, a fost romanul psihologic. ,,Subiectele au fost destul de grele. Ultimul punct, unde trebuia să vorbim despre «Ultima noapte de dragoste,întâia noapte de război», ne-a dat ceva bătaie de cap“, a spus Adrian Duşe, candidat la bacalaureat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite