Timişoara: Hoţii de la BCR filiala Curtici cer eliberarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Hoţii de la BCR filiala Curtici cer eliberarea
Timişoara: Hoţii de la BCR filiala Curtici cer eliberarea

Arestaţii, acuzaţi de abuz în serviciu şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, au cerut eliberarea de la judecătorii Curţii de Apel Timişoara.

Fosta directoare a Agenţiei BCR din Curtici, Daniela Szirka, cere să fie judecată în libertate. Femeia este acuzată de abuz în serviciu şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Procurorul DNA susţine că ea trebuie să stea 29 de zile după gratii pentru că nu a respectat anumite norme de acrodare a creditelor şi de verificare a actelor false, cu care au fost luate credite de 2,6 milioane de euro.

Modul de operare

„O circulară a băncii era să urmerească dacă îşi plătesc ratele, dacă oamenii sunt buni platnici. Femeia ştia că împrumuturile nu au fost rambursate. Una dintre funcţionarele acuzate a luat legătura cu celelalte două angajate ale băncii implicate în caz şi le-a învăţat cum să mintă, dacă au probleme cu anchetatorul”, a declarat Ciprian Dorobanţu, procurorul care se ocupă de dosar.

Alături de ea, în boxa acuzaţilor, mai sunt şase bărbaţi, acuzaţi că au eliberat pe bandă rulantă adeverinţe de muncă false. Cei şapte au reuşit să obţină în Curtici peste 200 de credite în valoare de peste 2,6 milioane de euro. Adeverinţele eliberate într-un singur an pe numele a doar câteva persoane figurau ca angajate la mai multe firme au fost elementele care au atras atenţia conducerii BCR.

Reprezentanţii Băncii au sesizat organele de urmărire penală care au intrat pe fir, iar vineri au reţinut nouă persoane suspectate că au pus la punct „afacerea” cu credite false. După mai bine de şase ore de audieri, cei nouă au fost prezentaţi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Dintre aceştia, doar două persoane au fost eliberate vineri - Viorica Stanciu şi Elena Mare, foste consiliere de credite la filiala BCR din Curtici. Cele două femei sunt libere, însă nu au voie să părăsească ţara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite