BCM Elba s-a calificat în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Leii din Banat" au ajuns pentru al doilea an consecutiv între cele mai bune patru echipe ale Diviziei A. Semifinala cu "U" Mobitelco Cluj sau BCM Tg. Mureş începe peste o săptămână, cu două meciuri în deplasare pentru timişoreni.

Faptul că suporterii lui CSU Sibiu au umplut la refuz sala Transilvania şi au creeat o atmosferă incendiară nu a fost îndeajuns pentru a se obţine o calificare mult disputată în semifinalele Diviziei A. Sibiul a pornit din postura de favorită, dar a terminat prost ultimul meci şi cel cel decisiv din seria de cinci partide cu Elba.

Gruparea lui Dragan Petricevic a început ca din tun meciul de la Sibiu şi a condus după 10 minute cu un uluitor 27 la 8 pe tabela de marcaj. Sibiul a început apoi o adevărată cursă de urmărire și a început să recupereze punct după punct. Gazdele au terminat jumătatea meciului cu un handicap de 12 puncte pe tabelă, scor 29-41 şi au forţat revenirea decisivă în sfertul 3. CSU a ajuns chiar şi la un punct, în minutul 34, la scorul de 59 – 60, însă au ieşit la rampă providenţialii Pesici şi Dzambici.

Ultimul sfert a fost pe contre, dar până la urmă Elba a învins cu 75-78 şi a obţinut o calificare care părea aproape imposibilă după meciul patru. Cel mai bun marcator al bănăţenilor a fost omul care le-a lipsit în ultimul meci de la Timişoara, Milos Pesici, cu 27 de puncte. „Aceste meciuri au fost o bună propagandă pentru baschet, partide frumoase, cu săli arhipline şi spectatori civilizaţi. CSU întotdeauna a fost un adversar excepţional, un adversar care a ştiut să joace baschet”, a spus Dragan Petricevici, citat de „Ora de Sibiu”. În semifinale, BCM Elba va înfrunta câştigătoarea duelului dintre „U” Mobitelco Cluj şi BCM Tg. Mureş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite