BCM Elba Timişoara a învins campioana CSU Asesoft Ploieşti, scor final 108-100

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii lui Dragan Petricevici au condus pe toată durata partidei, în unele momente chiar şi cu 20 de puncte diferenţă, şi au rezistat finalului incendiar pentru a obţine o victorie de prestigiu.

Oaspeţii au început meciul în forţă, cu două "triţe" reuşite din primele două aruncări, în timp ce timişorenii nu aveau replică. Gazdele au revenit, însă, repede, cu ajutorul suporterilor alb-violeţi, care au cântat fără încetare tot meciul. "Leii din Banat" au preluat conducerea cu 13-8, după debutul intimidant al campioanei, şi nu a mai cedat iniţiativa până la finalul meciului.

Cu Dzambici şi Velickovici în formă la aruncările de trei puncte şi cu un Dan Păltinişanu care nu a ratat nicio aruncare liberă şi a avut nouă recuperări, timişorenii s-au distanţat până la 20 de puncte, 56-36, cu puţin înainte de jumătatea partidei. Cu toate eforturile lui Hargrove (24 de puncte) şi Cepulis (21 puncte), ploieştenii nu au reuşit să revină în joc, gazdele păstrându-şi avantajul confortabil aproape pe întreaga durată a partidei, cunducând chiar şi cu 22 de puncte, 86-64 în debutul ultimului sfert.

Pe final, Asesoft s-a apropiat la  mai puţin de zece puncte însă, împinşi de la spate de public, jucătorii bănăţeni au resistat cu brio pentru a sărbători o victorie istorică împreună cu fanii, cu care au cântat împreună minute bune după finalul partidei.

Cel mai bun jucător de la BCM Elba Timişoara şi MVP-ul partidei a fost Uros Velickovici. Jucătorul sârb a marcat 29 de puncte, dintre care 18 din aruncări de trei puncte, a reuşit patru recuperări şi patru pase decisive. De la gazde s-au mai remarcat Rade Dzambici, cu 27 de puncte şi Milos Pesici, cu 26.

După 16 etape jucate, BCM Elba Timişoara se află pe locul cinci în clasamentul Diviziei A, cu 26 de puncte, la patru puncte de locul întâi. În etapa următoare, alb-violeţii joacă în deplasare cu BCM "U" Piteşti, iar următorul meci pe teren propriu este în ultimul week-end din luna ianuarie, cu CSA Steaua Turabo Bucureşti.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite