BCM Elba Timişoara - "U" Mobitelco 63-86: Spectacol în tribune, regrete pe teren (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbaliştii timişoreni, porecliţi „Leii din Banat”, îşi joacă azi şansa de a rămâne în cursă pentru finala Diviziei A. Aseară, bănăţenii au pierdut meciul trei al semifinalei cu „U” Mobitelco Cluj (63-86), dar suporterii au fost la înălţime pe toată durata partidei.

Diferenţa dintre cele două echipe, de la care pornesc toate problemele „Leilor din Banat”, este bugetul superior al clujenilor, care îşi permit să ţină un lot superior numeric şi echilibrat valoric. „Clujul a câştigat pentru că are o bancă mult mai lungă, pentru că a putut să pregătească normal acest meci, pentru că a avut, probabil, zece jucători apţi pentru antrenament. La noi, Velickovici şi Tudosă au atins mingea abia azi şi au jucat cu injecţii împotriva durerii”, a spus antrenorul timişorenilor, Dragan Petricevici.

Sârbul nu renunţă la luptă şi speră să câştige astăzi. „Clujul a avut o apărare foarte agresivă, iar noi nu puteam să jucăm aşa, pentru că nu ne permite lotul. Se pot schimba lucruri până la următorul meci, trebuie să uităm acest meci pierdut, pentru că trebuie să învingem ca să rămânem în joc”, a declarat tehnicianul.

image

Accidentările care-i fac lotul tot mai subţire sunt motivate de Petricevici prin numărul mare de meciuri importante într-un timp foarte scurt. „Jucăm deja de mult timp meciuri cu miză ridicată, iar jucătorii sunt tot mai puţini, pe măsură ce se apropie finalul sezonului cad tot mai mulţi. Am jucat finala Cupei României, apoi meciurile cu Sibiu, acum cu Clujul, toate se adună”, a explicat antrenorul.

Dragan Petricevici a lăudat spectatorii timişoreni, care au realizat pentru prima oară o coregrafie la un meci de baschet, cu folii violete şi o pânză imensă pe care erau desenaţi cinci lei în jurul unui trofeu, aluzie la porecla echipei, „Leii din Banat”, şi la câştigarea Cupei României. Fanii alb-violeţi au aprins la un moment dat şi o torţă, însă spectacolul din tribune nu i-a ajutat, de această dată, pe baschetbalişti.

Publicul a fost excepţional, ca de fiecare dată, sper să rămână aşa. Şi noi trebuie să ne obişnuim cu o asemenea atmosferă. Când ies jucătorii pe teren şi văd o coregrafie, mulţi dintre ei nu au mai avut parte de aşa ceva, îi obligă şi pe ei, pulsul e mai ridicat, nu mai e doar miza meciului, presiunea e mai mare. Însă e mai bine să te oblige publicul, decât să joci cu tribunele goale. Le mulţumim tuturor timişorenilor care ne-au susţinut”, a spus Dragan Petricevici.

Mai jos puteţi urmării imagini cu spectacolul creat de fanii alb-violeţi aseară, la sala "Constantin Jude".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite