Suporterii alb-violeţi cer echipei de fotbal aceeaşi atitudine ca a baschetbaliştilor în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii Politehnicii Timişoara speră că Ioan Ovidiu Sabău şi elevii săi vor învăţa din lecţia baschetbaliştilor. Neplătiţi de aproape jumătate de an, „Leii din Banat” au câştigat Cupa României şi au câştigat astfel defintiv aprecierea fanilor.

După două finale pierdute în ultimii ani, elevii lui Dragan Petricevici au uitat de neajunsurile financiare, iar sporturile de echipă din Timişoara se pot mândri după mult timp cu un trofeu la nivel de seniori. „Noi am gestionat mai bine situaţiile dificile. Experienţa finalelor jucate de-a lungul acestor ani ne-a adus victoria. Pentru Gaz Metan este doar prima finală”, a spus antrenorul Dragan Petricevici, citat de "Prosport".

Milos Pesici a fost cel mai bun jucător al turneului final disputat la Sibiu. În semifinala cu CS Otopeni, El a izbutit 31 de puncte şi 12 recuperări. În finala Cupei României, Pesic a înscris 24 de puncte, fiind principalul marcator al partidei. El a fost mult mai precis de pe semicerc împotriva Mediaşului şi încă o dată s-a dovedit a fi omul numărul unu în echipa lui Dragan Petricevic, chiar dacă este cel mai tânăr dintre jucătorii sârbi de la Timişoara.

Sărbătoresc cu fanii

Suporterii timişoreni, deşi puţini la număr şi-au făcut simţită prezenţa în sală, fiind sprijiniţi şi de câţiva fani sibieni. „Ei ne-au dat energie, deşi au fost de o sută de ori mai puţini decât galeria Mediaşului. Spun cu toată răspunderea că, fără ei în sală, nu am fi câştigat Cupa”, a fost mesajul de mulţumire transmis de Dragan Petricevici celor care au făcut deplasarea.

Fanii echipei de baschet, majoritatea şi suporteri ai lui „Poli”, au fost impresionaţi de gestul jucătorilor, care la finalul meciului s-au repezit în mijlocul lor, în tribună, înainte de a primit trofeul. „Au fost clipe minunate, nu se poate compara cu nimic cu experienţa câştigării unui trofeu, mai ales pe viu. În sfârşit Timişoara a câştigat o cupă, o mare bucurie pentru noi, ăştia mai tineri, care nu am prins 1980, când Politehnica Timişoara câştiga Cupa României la fotbal”, a spus Sebastian Novovici, unul dintre fanii prezenţi la finală.

Acesta nu a ezitat să arunce o „săgeată” şi spre echipa de fotbal, care a avut evoluţii dezamăgitoarea în ultima vreme. „Nesimţiţii de la fotbal ar face bine să ia exemplul celor de la baschet”, a mai spus suporterul poreclit „Mihalcea”. Fanii baschetului timişorean sunt invitaţi să sărbătorească împreună cu jucătorii şi antrenorii marţi seara, de la ora 19.30, în clubul D’arc din Piaţa Unirii, în cadrul Cafenelei Sportive timişorene.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite