FOTO EXCLUSIV Avocată cercetată de DNA pentru trafic de influenţă. Vezi ce judecător ar fi implicat în dosar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O avocată din localitatea cărăşeană Bozovici este cercetată de procurorii DNA Timişoara. Femeia este suspectată că a cerut bani de la un client, pentru a rezolva în instanţă anularea unei amenzi.

UPDATE: Surse din rândul anchetatorilor au declarat că avocatul Cerasela Niţu a fost reţinută, urmând a fi prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Aceleaşi surse au infirmat varianta potrivit căreia banii pentru aranjarea procesului ar fi trebuit să ajungă la Lucian Popuţi. "E vorba de o colegă a dumnealui, o doamnă judecătoare", au spus sursele amintite. 

Avocata Maria Cerasela Niţu a fost adusă la Timişoara, pentru audieri. Conform www.pressalert.ro, a refuzat să facă declaraţii la intrarea în sediul DNA. Femeia ar fi ajuns în atenţia anchetatorilor după ce un client al ei a depus o reclamaţie în care a menţionat că i s-au cerut bani pentru a rezolva anularea unei amenzi. Potrivit aceleiaşi surse, avocata ar fi cerut suma de 1.100 de lei pentru a "rezolva cu judecătorul câştigarea procesului" de la Judecătoria Bozovici, însă ar fi primit doar 900 de lei. Potrivit unor apropiaţi ai Cesarelei Niţu, aceasta a lucrat o perioadă la Spitalul din Bozovici şi s-a înscris la Drept după vârsta de 30 de ani, absolvind o facultate din Bucureşti. 

Biroul unui judecător pus sub sigiliu

Surse importante au dezvăluit că judecătorul pe lângă care ar fi trebuit să intervină avocata ar fi Lucian Popuţi, care nu a fost de găsit fiind plecat din localitate. Aceleaşi surse au mărturisit însă că din biroul magistratului ar fi fost ridicat un calculator.

Sancţionat cu 15 la sută din salariu

Judecătorul Lucian Popuţi nu ar fi la prima abatere. În 2009 acesta a fost cercetat de CSM şi într-o primă instanţă a şi fost sancţionat cu o penalizare de 15 la sută din salariu pe o perioadă de trei luni  „pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor şi exercitarea funcţiei cu rea credinţă“. Până la aceasă oră nu se cunoaşte rezultatul final al cercetării, întrucât decizia putea fi contestată. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite