Globetrotterul Ciprian Irimieş continuă drumul prin ţară către Herculane şi Clisură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventurierul Ciprian Irimieş, care va străbate pest 1.200 de kilometri pe jos, a poposit la Reşiţa. Irimieş a intrat în oraşul de pe Bârzava după cinci zile de la plecarea din Timişoara.

La sosirea în Reşiţa, Ciprian Irimieş a declarat că este posibil ca aventura lui să se întindă mai mult de 45 de zile. “Ar trebui să termin în maximum două luni. Ideal ar fi 45 de zile, dar nu sunt sigur. Eu mă şi opresc să fac poze, să filmez, să vorbesc cu oamenii. Mi-am plănuit să fac 30 de km pe zi, dar mergem destul de încet, undeva pe la 20-25 în medie”, a spus Irimieş. În această dimineaţă, Ciprian Irimieş va pleca spre Herculane, obiectivul principal fiind Clisura Dunării.

A dormit iepureşte

Globetrotterul a înnoptat pe drumul dintre Lugoj şi Reşiţa, înainte de localitatea Soceni. “Am dormit mai iepureşte… După ce ne-am montat hamacul şi tenda, am adunat câteva lemne uscate şi ne-am servit cu trei ştiuleţi de porumb dintr-un lan din apropiere. Profitând de una dintre marile descoperiri ale omenirii, focul, am băgat porumbul în jar. A fost prima dată, de când sunt plecat, când am simţit lipsa unui tovarăş de drum – un om alături de mine”, a povestit Irimieş.

Peisaj de vis

După ceaiul de dimineaţă, Irimieş şi bracul german Cleo au plecat spre Reşiţa. “Drumul este superb şi nu că ar fi un peisaj nemaivăzut, dar liniştea şi lipsa aglomeraţiei a făcut ca această porţiune să fie cea mai plăcută de până acum”, a mai spus timişoreanul. Din Soceni, aventurierul a făcut un mic ocol pentru a vizita mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului”. “Mănăstirea e situată pe un platou de pe care se pot observa înconjurimile. Am făcut un mic repaus acolo – am mâncat, am băut apă şi ne-am bucurat de sentimentul de ocrotire ce ţi-l oferea locul cu pricina”, a mai povestit Ciprian Irimieş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite