Avalanşă de picaţi în Timiş. Obţinerea permisului pare să fie o misiune imposibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi timişeni sunt interesaţi să devină şoferi, dar în ciuda pregătirii şi orelor făcute alături de un instructor, doar o pătrime dintre ei ajuns să primească permis de conducere.

Peste 23.500 de persoane au trecut doar anul acesta pragul centrului de examinare pentru a arăta că ştiu legislaţia. În timp ce patronii firmelor auto au scăzut tarifele din cauza crizei, ba chiar au ajuns să ofere o serie de promoţii, elevii lor nu par foarte pregătiţi să devină şoferi. Anul acesta, numărul şoferilor din Timiş s-a înmulţit cu 6.600 de noi conducători auto.

Cel mai mare hop pentru învăţăcei pare să fie proba teoretică, unde jumătate dintre cursanţi pică testul. "Mulţi dau vina pe emoţii, însă realitatea e că nu se învaţă suficient. Avem tot mai multe dosare de examinat, dar cei care vor să devină şoferi nu se pregătesc suficient de mult. Noi facem faţă cererii, nu e o problemă că interesul pentru obţinerea permisului de conducere e atât de mare", spune Dan Jurcă, şeful serviciului.

După ce trec de chestionare, 40 la sută dintre elevii şcolilor auto nu trec de proba practică prin oraş. În total, în acest moment, în judeţul Timiş există 300.000 de şoferi şi sunt înmatriculate peste 200.000 de autoturisme.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite