Avalanşă de copii intoxicaţi cu droguri legale, aduşi în stare gravă în spitalele din Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii cu vârste între 13 şi 18 ani ajung la spital din cauza substanţelor necunoscute. Medicii timişoreni sunt speriaţi de numărul tot mai mare de elevi care ajung la secţiile de urgenţe după ce fumează diverse plante halucinogene care se vând la liber în magazine speciale. Cea mai periculoasă plantă, "Salvia Divinorum", provoacă halucinaţii, senzaţii de părăsire a corpului şi alte efecte produse de drogurile pentru care tra

Plantele etnobotanice fac probleme în zona de vest a ţării. În Timişoara, numărul cazurilor de copii care consumă substanţe necunoscute a crescut alarmat în ultimele trei luni: din 10 cazuri pe an s-a ajuns chiar şi la două cazuri pe săptămână.

Doctorul Mihai Gafencu de la Spitalul de Copii Luis Ţurcanu, compartimentul intoxicaţii, atrage atenţia că de vină sunt magazinele etnobotanice care nu informează cumpărătorul. „Luna trecută, în decembrie, am avut un caz care a consumat salvia divinorum, o plantă foarte periculoasă”, a spus Gafencu.


În Oradea, patru persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanţe necunoscute. Primele cazuri au apărut chiar în noaptea de Revelion.
Trei tineri orădeni au fost transportaţi la spital după ce consumaseră alcool şi o ţigară din plante halucinogene. Două zile mai târziu, la spital a mai ajuns un tânăr care consumase alcool, dar şi câteva plante care se comercializeză în weed-shop-urile din oraş.

Greaţa apare în cinci minute

„Majoritatea pacienţilor au prezentat greaţă, vărsături, ameţeli, transpiraţie, paloare. Aceste simptome s-au instalat repede, la aproximativ 5-10 minute de la consumul substanţelor respective”, a spus Emil Boţcău, medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Citeşte o anchetă completă despre problemele cu drogurile legale, mâine dimineaţă în


No title
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite