Avalanşă de zăpadă, ţurţuri sau sloiuri de gheaţă în zona istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii recomandă să se evite deplasarea pe lângă clădiri
Pompierii recomandă să se evite deplasarea pe lângă clădiri

Pompierii militari recomandă timişorenilor să evite deplasarea pe sub streşinile clădirilor, din cauza căderilor de zăpadă, ţurţuri sau sloiuri de gheaţă.

Încălzirea vremii aduce o nouă problemă pentru timişoireni. Clădirile din zonele istorice devin veritabile capcane, din cauza căderilor de zăpadă, ţurţuri sau sloiuri de gheaţă. Pompierii militari au fost solicitaţi în numeroase rânduri pentru a interveni, iar Poliţia Locală a delimitat cu benzi zonele periculoase.

“Codul galben de ninsoare şi viscol a încetat şi temperaturile au început să crească, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Timiş se confruntă cu o nouă problemă: alunecarea zăpezilor şi slăbirea sloiurilor de gheaţă, care pot provoca răniri grave”, a declarat Sindia Vlaia, de la ISU Banat.

Pentru a evita producerea unor evenimente foarte grave, care să pericliteze viaţa timişenilor, pompierii militari vin cu următoarele recomandări:

- Proprietarii de imobile şi administratorii de clădiri trebuie să degajeze zăpada şi ţurţurii de pe acoperişuri şi streşini, în condiţii de siguranţă, înainte ca acestea să cadă asupra trecătorilor, rănindu-i.

- Proprietarii de imobile şi administratorii de clădiri trebuie să degajeze zăpada din imediata apropiere a clădirilor, pentru a evita, odată cu topirea zăpezii, inundarea subsolurilor şi slăbirea structurii de rezistenţă a clădirilor.

- Cetăţenii trebuie să manifeste atenţie la circulaţia pe trotuare şi să evite, pe cât posibil, deplasarea pe sub streşinile încărcate de ţurţuri şi zăpadă, astfel încât forţa de impact produsă prin căderea zăpezii să nu îi accidenteze.

- Proprietarii de autoturisme trebuie să manifeste atenţia la realizarea parcării, astfel încât să se reducă riscul avarierii acestora prin căderi de ţurţuri sau zăpadă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite