FOTO Autostrada Arad-Timişoara a fost deschisă. Emil Boc a testat-o cu paharul de apă pe bord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: Premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor Anca Boagiu şi ministrul de Interne Traian Igaş FOTO: Sebastian Tătaru
De la stânga la dreapta: Premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor Anca Boagiu şi ministrul de Interne Traian Igaş FOTO: Sebastian Tătaru

Premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, secretarul de stat, Eusebiu Pistru şi mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale s-au înghesuit astăzi într-o poză de deschidere a autostrăzii Arad-Timişoara, care a costat 1,43 miliarde lei şi are o lungime de 32 de kilometri. 

ORA 10.55: Prim-ministrul Emil Boc ajunge la nodul de urcare pe autostradă de la Giarmata (aproximativ 10 kiolmetri de Timişoara). Este aşteptat de o armată de jurnalişti, reprezentanţi ai constructorilor şi, bineînţeles, câţiva primari ai comunelor  din zonă, dornici să-i strânga mâna premierului. Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu a lipsit. „V-aţi mişcat bine, chiar dacă a fost nevoie să ne mai şi certăm. Felicitări”, le-a spus premierul constructorilor. „Autostrada este finalizată în proporţie de sută la sută. Mai avem de făcut câteva finisaje, dar infrastructura rutieră este terminată”, a spus reprezentantul constructorilor, Rogelio Strabate. 

ORA 11.00: Foarte bine dispus, premierul urcă la volanul unei Dacii Duster pentru a testa autostrada. Pe scaunul din dreapta ia loc ministrul Anca Boagiu. Pe bord este aşezat „la loc de cinste paharul cu apă”. Dacă centura de ocolire a Lugojului a fost testată cu un pahar de unică folosinţă din plastic, de această dată a fost pregătit un pahar de sticlă. Coloana de maşini porneşte spre Arad. 

Şoseaua este „aţă”, dar pe margini se vede că mai sunt de pus lucruri la punct. Grămezile de pământ, lipsa unor garduri de protecţie, nefinalizarea tuturor pasajelor şi lipsa unor indicatoare sunt câteva din minusurile noii autostrăzi. „Acestea vor fi finalizate anul viitor, dar şoseaua este terminată sută la sută”, a spus ministrul Anca Boagiu. 

Autostrada Arad-Timişoara a fost deschisă. Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor au participat la inaugurare

„Aici suntem la Arad, e civilizaţie”

ORA 11.20: Coloana de maşini în fruntea căreia s-a aflat premierul Emil Boc ajunge la intrarea pe centura de ocolire a Aradului, care este realizată la patru benzi, în regim de autostradă. Gazda principală este Falcă. Ghiţă Falcă. Oficialii de la Bucureşti îşi felicită colegii din teritoriu şi urmează o scurtă declaraţie de presă. Primarul falcă a punctat la impresia artistică şi a amenajat un podium de la care premierul şi ministrul Transporturilor să susţină discursul. Câţiva zeci de jurnalişti se înghesuie pentru a fi cât mai aproape de premier. „Aici suntem la Arad. E civilizaţie”, a strigat unul dintre cameramani. 

„Cei mai mulţi bani de investiţii sunt dedicaţi acestei zone”, a spus ministrul Anca Boagiu. „Suntem bucuroşi să putem inaugura această investiţie şi să deviem traficul greu”, a spus şi premierul Emil Boc. 

Moment penibil

ORA 11.50: La volanul aceluiaşi Duster, premierul Emil Boc ajunge la ieşirea de pe şoseaua de centură. O porţiune a fost parcursă în regim de drum naţional. Înainte de a deschide traficul, premierul a fost rugat să ofere celui care a pus la dispoziţie Dusterul, un autograf. A urmat apoi tradiţionala înlăturare a jaloanelor. Politicienii au ţinut să se pozeze cu ridică jaloanele care blocau traficul. Ministrul Igaş a rămas însă fără „obiectul muncii”. În ultimul moment a ochit jalonul pe care îl ţinea Anca Boagiu. Traian Igaş s-a prins şi el de jalon, iar poza de grup a fost o reuşită. 

De la inaugurarea autostrăzii, premierul a plecat la Cluj, iar ministrul Anca Boagiu a mers să mai viziteze şantierul de pe Drumul Naţional Arad-Oradea şi lucrările de la autostrada Timişoara-Lugoj. 

Urmăreşte timişoara.adevarul.ro pentru a vedea ce au mai declarat Emil Boc şi Anca Boagiu, dar şi alte amănunte despre autostrada Arad-Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite