Autostrada Arad-Timişoara, deschisă traficului în zi de doliu pentru Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la autostradă au început în anul 2009
Lucrările la autostradă au început în anul 2009

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu sunt aşteptaţi astăzi, în Banat pentru inaugurarea primului tronson de autostradă construit în Vestul ţării. Tot astăzi, Timişoara îşi plânge morţii de la Revoluţie, fiind declarată zi de doliu.

Timişorenii aşteaptă de ani zile o autostradă pe care să poată circula în condiţii civilizate. Minunea se întâmplă astăzi. Prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Transporturilor vin în Timiş să „binecuvânteze” cel mai important proiect de infrastructură din ţară. De la ora 11.15 se deschide traficul la nodul rutier de la Giarmata, iar de la ora 12,00 se va deschide centura Aradului, pe care se va circula în regim de autostradă.

Tot astăzi, la Timişoara este zi de doliu. Printr-o hotărâre de Consiliu Local emisă în 1993, ziua de 17 Decembrie a fost declarată zi de doliu în Timişoara, zi în care timişorenii îşi plâng eroii care au murit la Revoluţie, în data de 17, pe treptele catedralei. Peste 50 de revoluţionari au căzut în lupta pentru libertate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite