Autostrada Timişoara – Lugoj, păzită de câini: se aşteaptă ordine de "sus" pentru deschiderea circulaţiei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căţeii de pe autostradă mai au încă parte de linişte
Căţeii de pe autostradă mai au încă parte de linişte

Primul tronson din austrada care leagă Timişoara de Lugoj a fost terminat în timp record, cu şapte luni înainte de termen, dar nimeni nu se mai grăbeşte să dea drumul la circulaţie.

A fost agitaţie mare la începutul săptămânii trecute, când s-a vorbit de vizita lui Victor Ponta, care trebuia să inaugureze porţiunea de 9,5 kilometri. Totul a fost pregătit minuţios pentru acest eveniment, însă după ce premierul a renunţat să vină să taie panglica pentru o distanţă atât de scurtă, toată lumea s-a culcat pe urechi.



GALERIE FOTO


Iniţial s-a motivat că au mai rămas câteva retuşuri de făcut. Şeful poliţiei austrăzii Vestului, Teodor Tudur a fost anunţat că astăzi, cel târziu mâine va fi deschis circulaţia. Până acum nu s-a întâmplat acest lucru.

Am făcut astăzi un tur pe acest drum. Realitatea este că se mai lucrează doar pe margini, după parapeţi, astfel că nu ar exista nicio motiv pentru a ţine drumul închis. Întrebaţi fiind când îi dă drumul la circulaţie, şefii de şantier au dat din umeri. Habar nu au!

Gurile rele spun că este nevoie de o inaugurare oficială, în prag de campanie electorală, dar nimeni din Minister nu poate spune oficial când se va întâmpla acest lucru. Până să înceapă circulaţia, pe autostradă se mai pot odihni câinii care s-au aciuit pe lângă muncitori şi pe şantier.

TIR-urile nu mai intră în Timişoara


Autostrada Timişoara-Lugoj are o lungime de peste 32 de kilometri şi cuprinde două loturi: primul de 9,5 kilometri, cel de-al doilea fiind de de la Remetea Mare la Lugoj, de 25,6 kilometri.

Chiar dacă este vorba de un distanţă scurtă, deschiderea autostrărzii ar însemna un mare avantaj pentru TIR-uri şi maşinile de mare tonaj, care nu vor mai fi nevoite să treacă prin Timişoara sau să sufoce şoseaua de centură. Astfel, camioanele care vin de la granbiţă, pe austrada Arad-Timişoara, îşi continuă drumul pe drumul rapid până pe DN 6, în apropierea localităţii Remetea Mare. De aici vor putea merge direct spre Lugoj.

Pe distanţa de 9,5 kilometri au fost realizate patru poduri, şase pasaje şi 11 podeţe. Lucrările au costat în jur de 250 milioane de lei, din care mai bine de 178 de milioane din fondurile UE.


Autostrada Timişoara - Lugoj
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite