Timişoara: Autostrada Banatului taie în două turmele ciobanilor din zona Recaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Autostrada Banatului taie în două turmele ciobanilor din zona Recaş
Timişoara: Autostrada Banatului taie în două turmele ciobanilor din zona Recaş

Bugetul local al primăriei se poate îmbogăţi cu peste 800.000 de euro, însă consilierii locali din Recaş nu sunt mulţumiţi cu suma pe care o oferă statul pentru păşunea care se va transforma în autostradă.

Mai citeşte:

Citiţi alte detalii interesante despre cel mai important proiect de infrastructură din ultimii 20 de ani, din Banat: 

Autostrada Arad-Timişoara-Lugoj-Deva traversează mai multe terenuri agricole din regiunea de Vest. Venirea autostrăzii dă peste cap viaţa localnicilor, care sunt fericiţi că încasează bani frumoşi pe nişte terenuri care le-ar fi vândut la un preţ mai mic. Pe de altă parte, oamenii sunt supăraţi că autostrada le taie doar porţiuni din parcele, iar statul nu îi expropriază pentru bucăţile de pământ pe care nu trece autostrada.

Bani pentru autostradă

Cel mai mare proiect de infrastructură din Banat traversează terenurile de pe raza celor trei localităţi, iar în drumul său, autostrada calcă 18, din cele 500 de hectare de păşune comunală pentru care statul oferă patru euro pe metru pătrat. Primarul şi consilierii nu sunt mulţumiţi cu cei aproximativ 800.000 de euro pe care primăria urmează să-i încaseze şi sunt decişi să dea statul în judecată.



Nu le place preţul

„Suntem nemulţumiţi de preţ, ţinând cont că la Remetea s-a dat şi 8-9 euro pe metru pătrat. Consiliul Local a aprobat deja proiectul de hotărâre prin care ne exprimăm nemulţumirea”, a spus primarul din Recaş, Marinel Paşca. Acesta a spus că un preţ satisfăcător ar fi 12-15 euro pe metru pătrat, iar banii primiţi vor fi folosiţi pentru reabilitarea unor drumuri comunale şi pentru alimentarea cu apă.

Melci fugăriţi de autostradă

Autostrada trece şi printr-o porţiune dintr-o fermă de melci de pe raza localităţii Petrovaselo. Ferma are aproximativ cinci tone de melci, care, din cauza autostrăzii ar putea fi mutaţi. Proprietarul fermei a investit acolo aproximativ 25.000 de euro şi încă nu ştie ce se va întâmpla cu melcii.

image

Urmăriţi FOTOREPORTAJ  în exclusivitate de la ferma de melci pusă în pericol de autostradă:

EXCLUSIV Sute de mii de melci sunt fugăriţi de autostradă FOTOREPORTAJ




image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite