Autorităţile dau mai puţini bani pentru „Poli”, dar sprijină mai mult echipa de baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni şi locali de la principalele forţe politice au căzut de comun acord să schimbe modul de finanţare a sportului de performanţă din Timişoara şi din judeţ. Echipa de fotbal va fi finanţată „după buget”.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Consiliului Local strâng cureaua şi regândesc modalitatea de finanţare a echipei de fotbal F.C Timişoara şi a echipei de baschet BCM Elba. „Poli va primi bani în funcţie de buget”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, fără a putea spune suma la care se reduce finanţarea. De asemenea, Ostaficiuc a spus că se intenţionează un sprijin mai mare pentru echipa de baschet, pentru a ajunge şi Timişoara să aibă o echipă puternică şi în alt sport decât fotbal. „Aşa cum Constanţa are HCM, Reşiţa UCMR sau Râmnicu-Vâlcea – Oltchim şi Timişoara trebuie să aibă o a doua echipă puternică şi asta se poate întâmpla cu echipa de baschet”, a mai spus Ostaficiuc.

Campioni ignoraţi


Judeţul Timiş se bucură de performanţe notabile şi la nivelul sporturilor individuale. Aici s-au remarcat Ionuţ Pascotă, la motociclism viteză şi Mihai Stoichescu, la motocros. Ostaficiuc a spus că nu e nicio problemă să poată fi ajutaţi cu bani şi cei doi, dar problema este bugetul. Lipsa banilor îi pune în dificultate pe cei doi campioni. Mihai Stoichescu, spre exemplu, campion naţional absolut în ultimii ani la motocros, a fost nevoit să se împrumute cu 8.000 de euro pentru a putea să se opereze în urma unei accidentări.

Finanţarea sportului, reclamată la DNA

Avocata timişoreană, Carmen Obârşanu a depus denunţ penal la DNA, în care susţine că finanţarea cluburilor sportive nu este legală. „Am făcut rost de toate actele şi aici este o fraudă. Se constituie o societate comercială din start direcţionată pe pierderi. Se spune că persoanele fizice au profit de 0,01 la sută, deci persoanele fizice ştiu că nu vor avea profit niciodată. Primăria şi Consiliul Judeţean încălcând un temei legal care spune că autorităţile locale nu au voie să sponsorizeze o societate comercială privată, nu ţine cont şi finanţează echipa din bani publici”, a spus Obârşanu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite