Timişoara: Autorităţile nu ştiu nimic de tentativa de mituire de la "Poli" - Zagreb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Autorităţile nu ştiu nimic de tentativa de mituire de la "Poli" - Zagreb
Timişoara: Autorităţile nu ştiu nimic de tentativa de mituire de la "Poli" - Zagreb

Dan Alexa a mărturisit că înainte de partida cu Dinamo Zagreb cineva i-a oferit 500.000 de euro pentru a „trânti” meciul. Autorităţile nu au înregistrată nicio plângere în acest caz, iar cei de la „Poli” sunt enigmatici în declaraţii.

A venit cineva la mine înaintea meciului cu Dinamo Zagreb, am rezolvat imediat situaţia cu domnul Iancu. Dacă se va merge în continuare cu acest caz, probabil acel om va avea mult de suferit. E cunoscut de foarte multă lume în Timişoara, ne salutam, însă nu mă aşteptam să facă aşa ceva”, a fost mărturisirea lui Dan Alexa, în direct la DigiSport.

Patronul echipei timişorene a admis că situaţia este reală. „Subiectul nu e străin de club. Nu vreau să confirm sau să infirm. Ne-am luat toate măsurile şi ne am izolat. Clubul nu are mijloacele să demonstreze că jucătorul a fost abordat, dar mă bucur că există caracter. Poate am apelat la Poliţie, dar nu am făcut public. Lucrurile s-au întâmplat şi în competiţia internă. Nu e prima dată”, a spus Marian Iancu.

Cui au spus?

Oficialii clubului bănăţean au declarat că „poate” au apelat la Poliţie, însă autorităţile nu au nicio plângere înregistrată pe această temă. „O astfel de plângere ar trebui să fi fost înaintată la Serviciul de Investigare a Fraudelor, am verificat acolo şi nu este înregistrată nicio sesizare în cazul acesta. În mod normal, chiar dacă ar fi fost doar un telefon, plângerea ar fi fost ulterior înregistrată undeva”, a declarat Marinela Postolache, purtător de cuvânt al IPJ Timiş.

Nici biroul DNA din Timişoara nu a fost sesizat. „Ce pot să vă spun sigur e că pe noi nu ne-au anunţat. Depinde de la caz la caz, e posibil să ne autosesizăm. În cazul în care situaţia a fost făcută publică, în mod normal ne vom autosesiza. Însă dacă cei de la Poli spun că au anunţat autorităţile, instituţiile vor comunica între ele, pentru a nu lucra în paralel. După verificările preliminare, procedăm conform legii şi începem investigaţia”, a declarat Tamaş Schiffbeck, şeful DNA Timişoara.

Sorin Altmayer, principal suspect

Conform DigiSport, cel care a oferit suma presupusă a fi din partea mafiei pariurilor a fost fostul arbitru timişorean Sorin Altmayer. Acesta nu a putut fi contactat, închizându-şi telefonul imediat după îzbucnirea scandalului. În sezonul trecut, Altamyer a fost director executiv la CFR Timişoara, fiind membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. CFR Timişoara, echipă aflată acum în pragul desfiinţării, a fost în dese rânduri în centrul atenţiei din cauza suspiciunilor în privinţa unor partide, jucătorii fiind acuzaţi voalat că pierd meciuri pentru a câştiga la pariuri.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite