Austriecii vor să construiască cinci parcări subterane la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcările subterane ar rezolva o problemă mare pentru șoferi
Parcările subterane ar rezolva o problemă mare pentru șoferi

Consiliul Local Timișoara se află în negocieri avansate cu două firme care vor să realizeze cinci parcări subterane care vor facilita 2.500 de locuri de parcare. Costul construcției unei parcări se apropie de 20 de milioane de euro

Timișoara duce lipsă de locuri de parcare de mulți ani. Numărul mașinilor din oraș a depășit cu mult posibilitățiel de parcare, iar administrația locală a încercat de mai multe ori să contracteze firme pentru realizarea de parcări subterane și supraterane. Până acum însă condițiile constructorilor nu au fost pe placul edililor, astfel că toate proiectele au rămas pe hârtie.

Consiliul Local se află în negocieri avansate cu două firme, pentru realizarea a cinci parcări subterane. Firma româno-austriacă Kronvest este dispusă să facă patru parcări: acestea s-ar face sub Parcul Botanic, pe strada Oituz, sub Punctele Cardinale și în zona Liceului Elecromotor. Dorința constructorilor este ca ei să poată administra parcările pe o perioadă de 29 de ani, apoi poate fi preluat de Consiliul Local.

“Suntem în faza în care se lucrează lucrează la contractul pentrul patru parcări cu firmaromâno-austriacă din Braşov, Kronvest, şi cu firma Mandlbauer din Austria pentru o parcare între magazinul Bega şi ceasul floral. Ei vor primi dreptul de exploatare, noi le-am propus pe 25 de ani, ei spun acum 29. Undeva în zona asta trebuie să ne înţelegem”,  a spus consilierul local Traian Stoia. O singură parcare va oferi 500 de locuri pentru mașini și costă în jur de 15-20 milioane euro.

Având în vedere că nu sunt piedici majore în negocieri, după ce proiectul trece prin consiliu, peste două luni ar putea începe lucrările la parcările subterane, care vor dura 18 luni. “În mod normal, trebuie să le punem covor roşu, majorete şi tot tacâmul. Nu suntem în măsură să le punem condiții”, a mai spus Stoia.

Consiliul Local s-a înțeles deja cu firma Kronvest, urmând să continue discuțiile și cu Mandlbauer. Austriecii au venit cu propunerea realizării unei parcări subterane la Ceasul Floral de lângă Centrul Comercial Bega. Aceasta va oferi alte 500 de locuri de parcare pentru zona centrală.

Despre prețurile tichetelor și abonamentelor de parcare nu s-a discutat, însă acestea vor fi pe placul timișorenilor, având în vedere că investitorii vor fi interesați să aibe parcările pline, nu să stea cu ele goale.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite