Austrieci trimiși în judecată de DNA pentru o evaziune de șapte milioane de euro. Escrocii au dispărut fără urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara, încheie anul în forță. Înainte de încheierea anului, procurorii DNA au trimis în judecată doi cetățeni austrieci acuzați de o evaziune fiscală de șapte milioane de euro. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cetățenii austrieci Hagel Werner și Jacob Florian, asociați în firma SC Grindina Invest SRL, au realizat, în 2007, tranzacții în valoare de 43 de milioane de euro, vânzând un teren și mai multe clădiri aflate în proprietatea firmei. Austriecii „au uitat”, însă, să înregistreze tranzacțiile și să plătească impozitele necesare și în urma unei anchete au fost trimiți în judecată. „ În această modalitate, inculpaţii au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma totală de 22.609.640 lei (echivalentul a aproximativ 7.007.698 euro), reprezentând impozitul pe profit şi impozitul pe dividende. Inculpatul Hagel Werner a introdus în sistemul de reciclare suma de aproximativ 5.000.000 de euro, provenită în mod ilegal din operaţiunea descrisă mai sus, prin transferul către societăţi comerciale pe care le controlează sau în conturi personale. La rândul său, în scopul sustragerii de la verificările financiar fiscale, inculpatul Jacob Florian a refuzat în mod repetat să prezinte autorităţilor fiscale documentele legale şi bunurile din patrimoniul societăţii SC Grindina Invest SRL”, arată procurorii DNA. 

Potrivit aceleiași surse, Direcția Generală a Finanțelor Publice Timiș s-a constituit parte civilă cu suma de 35 de milioane de lei. În dosar au fost emise și mandate de arestare pe numele austriecilor, dar aceștia nu sunt de găsit, fiind dați în urmărire internatională încă din luna august. Dosarul va fi judecat de către Tribunalul Timiș. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite