FOTO Aurolacii au pus stăpânire pe Piaţa 700. Aceştia au ucis un câine în faţa oamenilor din staţia de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din zona Piaţa 700, oamenii care aşteaptă tramvaiele în staţii şi vânzătorii de la buticuri sunt exasperaţi de comportamentul boschetarilor care îşi fac veacul pe acolo.

GALERIE FOTO: BOSCHETARII NU SUNT DERANJAŢI DE NIMENI ÎN PIAŢA 700

Vagabonzii au pus stăpânire pe Piaţa 700. Gălăgia, mizeria, urinatul pe clădiri, bătăile între ei, cerşetoria, consumul de alcool sau aurolac sunt la ordinea zilei într-o piaţă a cărui nume aminteşte de prima atestare documentară a oraşului. Aurolacii, aflaţi într-o stare de degradere fizică şi morală nu ţin cont de nimic şi de nicio regulă de bun simţ. Locuitorii din zonă au chemat de nenumătare ori poliţia, fără ca problema lor să aibe rezolvare.

Boschetarii ridicaţi sunt amprentaţi, identificaţi, îndrumaţi spre locurile de unde vin, dar aceştia se întorc imediat în Piaţa 700. În cele mai multe cazuri, aceştia sunt lăsaţi în pace de către poliţiştii chemaţi de locuitori. “Am sunat de multe ori la poliţie. Au trimis o patrulă de doi poliţişti, au vorbit cu ei, după care au plecat. Aici nu vezi picior de poliţist care să patruleze. Există o secţie de poliţie în piaţă, dar ei nu ies din cuşcă. Eu am copil mic şi mi-e frică să ies din casă seara. Sunt agresaţi cei care stau în staţie, călătorii. Se bat între ei, fac scandal. Se pişă pe casă. Din câte ştiu consumul de alcoole este interzis pe stradă, dar pe ei nu îi deranjează nimeni. Să vedeţi ce se întâmplă aici seara”, a declarat Radu Ionescu, unul din cei care locuiesc vizavi de staţia de tramvai.



“Este degradant pentru oamenii care vor şi au dreptul la un nivel decent de civilizaţie să fie nevoiţi să accepte aşa ceva. Nu am văzut niciodată o patrulă de de ordine în zonă. Ceea ce am văzut în seara de 10.05.2010, depăşeşte orice limită. Aceşti oameni au ucis un câine în faţa trecătorilor, printre care se aflau şi copii”, a spus un alt locuitor.

Comunitarii nu au patrulă fixă

Locuitorii zonei sunt îngroziţi şi depăşiţi de teroarea creată de oamenii străzii. Există patrule în centru, în Piaţa Unirii, care se preocupă să nu se calce iarba sau izgonesc bicicliştii, însă în Piaţa 700, unde infracţionalitatea, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, urinarea pe clădiri, şi multe altele, nu există arondată nici o patrulă a Poliţiei Comunitare.

image
image

“Ştim foarte bine ce se întâmplă acolo. De fiecare dată când am avut acţiuni am mers şi acolo, am ridicat persoanele care consumă alcool şi fac deranj. Nu avem post fix acolo, ci intră în atribuţiile patrulelor auto şi moto. Avem foarte multe alte zone de acoperit, dar când avem sesizare mergem de fiecare dată. Vom continua cu raziile în aceea zonă pentru că ştim de probleme oamenilor”, Nicoleta Popa, purtător de cuvânt la Poliţia Comunitară.



"Ameninţă că ne taie gâtul"

image

Vânzătorii de la buticurile din zonă sunt exasperaţi de prezenţa aurolacilor violenţi.Stăm numai cu gura pe ei, pentru că nu pot cumpăra oamenii din cauza lor. Nici la coadă nu pot sta oamenii, pentru că boschetarii put. E jale, nu se mai poate aşa. În fiecare seară se bat, turmentaţi de aurolac. Ne ameninţă, mi-e şi frică să vă spun. Ne spun că ne taie gâtul, că ne umflă, ne omoară”, a declarat o vânzătoare de la unul din buticurile din Piaţa 700.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite