Consilierii judeţeni au declarat război total păsărilor păcii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorina Măntăluţă, angajată pentru curăţenie în Palatul Administrativ, are cel mai mult de luptat cu mizeria produsă de păsări
Dorina Măntăluţă, angajată pentru curăţenie în Palatul Administrativ, are cel mai mult de luptat cu mizeria produsă de păsări

Consiliul Judeţean Timiş a ieşit la cumpărături, cu 6.000 de euro, pentru a achiziţiona un aparat care să ţină departe porumbeii de sediul instituţiei. Porumbeii sunt văzuţi ca o pacoste de şefii din Consiliul Judeţean Timiş.

Palatul Administrativ a fost luat cu asalt de păsări, băgându-i în sperieţi pe aleşii judeţului care au hotărât să aloce din buzunarul instituţiei o sumă semnificativă pentru un aparat. Denumit oficial "Sistem de protecţie a Palatului Administrativ împotriva porumbeilor", aparatul ar trebui să le vină de hac "păsărilor păcii", însă, din păcate instalaţia nu este de găsit.

Şpaclu pe post de cârpă

"Banii au fost alocaţi, însă departamentul de achiziţii nu a reuşit să găsească un  aparat care să întrunească toate condiţiile", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Jana Lavrits. Cea mai dezamăgită de faptul că "sperietoarea de 6.000 de euro" nu a ajuns la CJT este femeia de serviciu care trebuie să cureţe în urma păsărilor. "Nu l-au cumpărat , iar eu mă chinui şi câteva ore să strâng mizeria porumbeilor. Au distrus şi cablurile, şi tencuiala, este ceva de speriat", spune Dorina Măntăluţă.

 Buni de plată

Consilierii judeţeni timişeni sunt recunoscuţi deja pentru extravaganţele financiare. În urmă cu câţiva ani aceştia au aprobat aproape 200.000 de mii de euro pentru achiziţionarea a zece girofaruri cu sirene, cu care ar fi trebuit să fie dotate cele zece loganuri noi ale Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, organism aflat în subordinea CJT.

Aparat de şters pantofii

O altă investiţie de care au beneficiat timişenii sunt două aparate de şters pantofii pentru Muzeul de Artă, care au costat aproximativ 1.000 de euro bucata. Investiţia cea mai de preţ din ultima perioadă este, însă, site-ul instituţiei care a costat nici mai mult nici mai puţin de 40.000 de euro, pentru cei aproximativ 200 de utilizatori unici pe zi de care beneficiază portalul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite