Au construit o poartă de fotbal gigant în centrul Timişoarei, dar intrările în oraş arată jalnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara a montat o poartă de fotbal la pasajul de pe Calea Aradului pentru a marca faptul că, la Timişoara, s-a jucat, în 1899, primul meci de fotbal de pe teritoriul României. În tot acest timp, porţile de intrare în oraş sunt o ruşine pentru Timişoara. 

Primăria Timişoara a inaugurat ieri o poartă de fotbal care marchează faptul că Timişoara a găzduit primul meci de fotbal de pe teritoriul României. Era în 1899, când echipele clasei a şasea şi a şaptea de la Liceul Piarist s-au înfruntat într-un meci de fotbal. Gestul Primăriei Timişoara de a le readuce aminte timişorenilor de acel moment este lăudabil, dar poarta de fotbal de pe Calea Aradului readuce în discuţie porţile de intrare în oraş, care au fost nerefăcute de 20 de ani. Autorităţile locale dau în bâlbâială când vine vorba de acest subiect. În timp ce unii reprezentanţi ai primăriei susţin că „nu sunt ale noastre, ci ale altora”, viceprimarul Adrian Orza promite marea cu sarea, fără a preciza însă şi când se va întâmpla acest lucru. „Şi intrările în oraş o să intre într-un plan de reabilitare. Nu există ceva care să fie uitat, numai că nu le poţi face pe toate odată. Inclusiv porţile din Timişoara vor fi incluse şi gândite într-un sistem de reabilitare interesant şi original”, a spus viceprimarul. 

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea o fotogalerie cu intrările în Timişoara, care sunt nedemne de un "oraş de cinci stele"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite