Timişoara: Asul spărgătorilor minori a fost arestat de trei ori în zece luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Asul spărgătorilor minori a fost arestat de trei ori în zece luni
Timişoara: Asul spărgătorilor minori a fost arestat de trei ori în zece luni

Copiii-infractori intră în case prin acoperiş sau pe geamuri, iar maşinile le sparg cu ranga sau forţează portbagajele

Aproape 1.000 de furturi din Timiş au fost comise de copii de la începutul anului, însă numărul celor care ajung în faţa judecătorilor a scăzut faţă de anul precedent.

Dorin Gui, de 16 ani, din Sânnicolau Mare, a fost eliberat a treia oară din Arestul Poliţiei Timiş în urmă cu câteva zile. Prima dată a fost arestat în noiembrie, apoi în februarie, iar la arestarea din august nu a mai avut nicio emoţie. Ştia că o să fie eliberat de magistraţii indulgenţi, cu toate că are aproape 100 de furturi la activ.

El este „şeful de promoţie” al celor aproape 100 de minori prinşi în acest an la furat de poliţiştii timişeni. Copiii intră în apartamente sau case pe uşa din faţă, chiar în timpul zilei şi cotrobăie prin case, în timp ce proprietarii trebăluiesc prin bucătărie sau se uită la televizor, spun poliţiştii.


Hoţii minori intră prin acoperiş 
Dacă nu găsesc uşi deschise, intră pe geamuri, iar câteva grupuri au intrat în case prin acoperiş după ce au luat ţiglele. Ei fură bani, aur, telefoane sau aparate foto. Aceleaşi lucruri dispar şi din maşini, în timpul nopţii, iar portierele sunt deschise mai nou cu ranga.

Procurorii au trimis în judecată peste 30 de copii, dintre care şase au şi fost arestaţi, de la începutul anului. „Infracţionalitatea juvenilă se datorează în principal condiţiilor grele de viaţă ale unor minori care provin din familii dezorganizate, cu posibilităţi materiale modeste, în care se manifestă o lipsă totală de supraveghere a minorilor şi grave carenţe educaţionale”, a spus Ion Braşoveanu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Procurorii mai spun că minorii infractori care au săvârşit infracţiuni nu au fost niciodată la şcoală sau au întrerupt-o ca urmare a dezorganizării familiei sau a lipsei de bani.


„Infracţionalitatea juvenilă se datorează condiţiilor grele de viaţă ale unor minori care provin din familii dezorganizate”, Ion Braşoveanu, procuror

100
de furturi are la activ cel mai prolific hoţ minor din Timiş, toate loviturile fiind date în ultimul an. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite