Asociaţia Chinologică Timiş, una din cele mai vechi organizaţii de profil din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele anului 2011 în România va fi desemnat la Timişoara
Câinele anului 2011 în România va fi desemnat la Timişoara

Asociaţia Chinologică Timiş împlineşte 90 de ani de existenţă. Acest jubileu o plasează, într-un clasament neoficial, ca fiind una dintre cele mai vârstnice organizaţii de profil de pe continentul european.

În anul înfiinţării sale, 1922, asociaţia purta numele de “Societatea pentru câini de poliţie, de paza şi rasă pentru România – Timişoara”, ca mai apoi, pe la începutul anilor 30 să devină “Societatea proprietarilor de câini de rasă din România”.
Evenimentul va fi marcat sâmbătă la Expovest (hotelul Senator), prin organizarea unei expoziţii de câini cu participare internaţională, la care va fi desemnat Câinele anului 2011.

La expoziţia naţională, timişorenii vor putea vedea 300 de câini din peste 70 de rase omologate de Federaţia Chinologică Internaţională. Toate aceste exemplare vin din România, Ungaria, Serbia, Italia şi Franţa. Arbitrajul acestor câini va fi facut de un corp de arbitri internaţionali, în cinci ringuri.

Turneul campionilor se desfăşoară pentru aproape 100 de campioni de juniori şi seniori  din România şi străinătate.

Festivitatea “Câinele anului 2011” va fi onorată de primii zece câini ai anului trecut, care s-au evidenţiat în expoziţiile internaţionale şi naţionale organizate de Asociaţia Chinologică Română.
 


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite