Ascensiunea și decăderea lui Freddy Mercury pe scena Operei din Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii legendarei trupe Queen pot asculta muzica formației la Opera Națională Română din Timișoara, în baletul rock “Dancing Queen”, producție preluată de la Teatrul din Meiningen/Germania.

Fanii lui Fredie Mercury vor sta pe scenă cu o memorabilă întruchipare a idolului lor, vineri, 11 martie, de la ora 19, când la Opera Naţională Română din  Timişoara se reia unul dintre cele mai longevive spectacole de balet din ţara: „Dancing Queen. Povestea unei cariere”.
Balet-rock pe muzica formaţiei Queen, spectacolul regizat de Sabine Wake este o producţie a Teatrului din Meiningen/Germania, preluată de Opera timişoreană.

Libretul realizat de Jens Neundorf urmăreşte ascensiunea artistică liderului legendarei trupe Queen, dar nu evită nici aspectele controversate, delicatre sau sordide ale vieţii starului, nici crizele existenţiale, momentele paroxistice, relaţiile gay, obsesiile şi decăderea.



Alin Radu în rolul lui Freddy Mercury


Rolul lui Freddy este interpretat de balerinul Alin Radu, alături de care solişti ai spectacolului sunt Manuela Ardelean (Îngerul), Mirabela Zonai (Femeia), Romulus Radu Radu (Bărbatul).  Tinerii balerini care dansează alăpturi de aceştia dau seva de prospeţime  spectacolului care se joacă cu publicul pe scenă. Decorul în pantă, adus din Germania şi adaptat la Timişoara de scenograful Dumitru Popescu, le impun dansatorilor performanţe deosebite, nu doar în plan artistic ci, de-a dreptul, acrobatice.


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite