Arădean prins în Timiş în timp ce transporta ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un arădean a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara după ce a fost depistat în trafic, în timp ce transporta în autoturism peste 2.000 de pachete de ţigări aduse de la sârbi.

În 21 iulie 2010, Traian-Mircea copil a fost oprit în trafic, pentru un control de rutină, pe DN 69 Timişoara-Arad. Poliţiştii de la Rutieră au descoperit în autoturismul Ford Mondeo condus de bărbat, ascunse pe bancheta din spate, în mai multe pungi negre, acoperite cu o bucată de pânză albă, 48.800 de ţigarete sustrase de la controlul vamal. Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara a stabilit că prejudiciul cauzat statului prin introducerea în ţară a ţigărilor este de peste 24.500 de lei, sumă care reprezintă taxele vamale, accizele şi TVA.

Traian-Mircea Copil le-a declarat anchetatorilor că a cumpărat ţigările din Piaţa Iosefin din Timişoara, de la o persoană necunoscută, cu 55 de lei cartuşul, pentru consumul propriu. Bărbatul a fost depistat în timp ce se îndrepta spre casă, în localitatea Vârfurile, judeţul Arad.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului Traian-Mircea Copil, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal, pe teritoriul României de produse accizabile supuse marcării - categoria ţigarete - fără a fi marcate şi marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete si de deţinerea si transportul de bunuri - categoria ţigarete - care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea sunt destinate săvârşirii contrabandei", se menţionează în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite