FOTO Arabii din Timișoara, solidari cu revoluționarii din Siria: “Moarte pentru Assad”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sirienii au ieșit cu steagurile țării lor și au strigat împotriva președintelui Assad
Sirienii au ieșit cu steagurile țării lor și au strigat împotriva președintelui Assad

Musulmanii care au participat la mitingul de la Timișoara au cerut expulzarea ambasadorului Siriei de la București. Arabii nu au primit autorizație pentru miting în Piața Victoriei, ci doar pe platoul din faţa stadionului "Dan Păltinișanu".

Aproximativ o sută de musulmani din Timișoara au participat la un nou miting de solidaritate cu revoluționarii din Siria. Arabii au strigat împotriva președintelui dictator Basar Al Assad, pe care îl acuză că a dus țara în pragul sărăciei, dar și de moartea a mii de persoane în cele șase luni de când a început revoluția din Siria. “Ne exprimăm indignarea față de ceea ce se întâmplă în Siria. Vrem ca și poporul român să fie alături de noi, așa cum am fost și noi alături de ei în 1989. Cerem Guvernului să îl expulzeze pe abasadorul Siriei de la București. Noi suntem alături de revoluționarii noștri, care nu vor altceva decât să trăiască liberi. Cerem ferm demisia președintelui Basar Al Assad”, a spus Ziad el Massalmeh, președintele Ligii Româno-Arabe din Timișoara.



VEZI GALERIE FOTO DE LA MITING

În Timișoara trăiesc aproximativ 260 de cetățeni din Siria, marea lor majoritate fiind absolvenții unor facultăți din oraș, deveniţi între timp oameni de afaceri.

“În orașul meu mor zilnic 10-20 de oameni”

Mitingul musulmanilor din Timișoara Mitingul musulmanilor din Timișoara
image

Conform cifrelor oficiale oferite de Siria, de la începutul revoluției au murit peste 2.500 de persoane din rândul revoluționarilor și aproape 2.000 din rândul forțelor de ordine. “Numărul victimelor este mult mai mare. Sunt peste 25.000 de oameni arestați”, a mai spus Ziad el Massalmeh.

Acum patru zile, forțele de securitate au intrat în casa familiei mele din orașul Nihams. Nu a fost nimeni acasă, dar au furat tot ce se putea. În orașul meu natal e dezastru în aceste zile. Acolo este mama mea și câțiva verișori. Zilnic mor zece-douăzeci de oameni”, a spus Abu Dahm, care a făcut Facultatea de Stomatologie la Timișoara încă pe vremea comunismului.

Alături de sirieni, la manifestare au participat și egipteni, palestinieni, iordanieni și kurzi. “În Siria trăiesc patru milioane de kurzi, care nu au niciun drept. Ei nu au voie să vorbească limba lor nici între ei. Nu au cunoscut niciodată cuvântul libertate”, a spus Hasan Hasan, reprezentantul kurzilor din Timișoara.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite