Aproape 50.000 de kilograme de păcură şi două autocisterne confiscate de inspectorii vamali la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii vamali de la echipele mobile din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara au descoperit şi reţinut, în vederea confiscării, 48 270 kilograme de păcură şi două autocisterne, în valoare de aproximativ 164 900 de euro.

Inspectorii vamali au oprit în trafic două autocisterne ce transportau, conform documentelor însoţitoare, ulei lubrifiant aditiv. Autocisternele se deplasau pe ruta Slovacia-România-Bulgaria, având ca destinaţie finală o societate comercială din Sofia, Bulgaria.

Ca urmare a efectuării analizei de risc, ţinând cont de informaţiile deţinute despre transporturi similare, inspectorii vamali au decis efectuarea unui control asupra bunului transportat, descris, conform certficatului de calitate prezentat, ca fiind ulei lubrifiant aditiv.

"În urma controlului documentar şi fizic a fost identificat în compartimentul de marfă un lichid limpede uleios, de culoare galben-verzui, cu miros caracteristic de produs petrolier, fapt ce a determinat echipa de control să preleveze probe ale produsului şi să solicite Laboratorului Vamal Central din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor să efectueze analizele necesare în vederea determinării caracteristicilor fizico-chimice şi încadrarea tarifară a produsului în cauză. Conform certificatului de analiză primit de la laborator s-a stabilit că produsul este păcură, produs accizabil al cărui transport se face sub acoperirea unui document administrativ de însoţire - DAI", a anunţat Biroul de Presă al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara.

Transportatorul a fost amendat cu 100.000 de lei, iar cele aproape 50.000 de kilograme de păcură şi mijloacele de transport au fost confiscate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite